Amenințarea unui război nuclear este la cel mai înalt nivel de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial – Cronica serii

1. Amenințarea unui război nuclear este la cel mai înalt nivel de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, a declarat un expert ONU în securitate. (Reuters)

2. Ministerul Apelor şi Pădurilor arată, într-un comunicat, că aproximativ 25,8 milioane de tone de deşeuri din plastic sunt generate de Europa în fiecare an, din care doar 30% sunt colectate pentru reciclare. (News.ro)

3. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va merge duminică, 26 mai, la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum, pentru că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei. (News.ro)

4. Banca olandeză ABN AMRO a decis să anuleze planurile sale pentru un portofel virtual de cryptomonede anunțând că monedele digitale sunt „pur și simplu prea riscante“. (TNW)

5. Startup-ul spaniol Glovo, operatorul platformei omonime de livrări rapide la domiciliu, care a intrat în România primăvara trecută, a raportat pentru primul an pe piața locală afaceri de 1,3 milioane lei și o pierdere de peste 7 milioane lei. (Profit.ro)

6. Compania americană Hermeus Corporation și-a anunțat planurile pentru a construi un avion care va zbura cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului. Supersonicul va face distanța dintre New York și Londra în 90 de minute în condițiile în care zborul unei curse de linii durează 7 ore. Costul unui bilet one way va fi de $3000 . (Link)

7. Un studiu realizat de Oxford University în Europa și publicat în săptămâna premergătoare alegerilor europene arată că Facebook este în continuare mediu propice pentru răspândirea informațiilor false sau neverificate. Conform studiului, acest tip de postări se bucură de un engagement de patru ori mai mari decât materialele jurnalistice serioase. (TechCrunch)

8. LEGO a anunțat că a atins operarea pe 100% energie regenerabilă după ce și-a construit o fermă de eoliene în Marea Irlandei cu o capacitate de 258 megawatts. (Independent)

9. Facebook și Google au făcut presiuni asupra oficialilor europeni pentru a obține o legislație mai permisivă în ceea ce privește combaterea știrilor false. Cei doi giganți s-au arătat în mod special împotriva regulilor care i-ar obliga să ofere mai multă transparență legată de modelul de business. (Open Democracy)

10. Statul american Washington a devenit primul care a aprobat transformarea corpului uman în îngrășământ. Conform legii, locuitorii au acum încă o opțiune pe lângă înmormântare și arderea în crematoriu. La finalul procesului, pământul rezultat este preluat de rude care îl pot folosi pentru a planta flori, plate, legume sau copaci. (BBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Premierul Florin Cîţu: Începând de vineri oricine se poate vaccina doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare – Cronica serii
Economia României a scăzut cu 12,3% în trimestrul 2 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău