Americanii au cheltuit anul trecut $138, în medie, pe aplicații, cu 38% mai mult decât în 2019 – Cronica de Tehnologie

1. Armata din Myanmar a impus oprirea internetului mobil, conform surselor din cadrul companiilor de telecom. Decizia prevede oprirea conexiunilor wireless, fără vreo explicație, până la alte ordine. (Reuters)

2. Americanii au cheltuit anul trecut $138, în medie, pe aplicații – cu 38% mai mult decât în 2019. Este cea mai mare creștere din 2016 până în prezent. Sensor Tower estimează că suma medie cheltuită va ajunge anul acesta la $180. (TechCrunch)

3. Unele aplicații de Android nu vor mai putea vedea ce alte aplicații are utilizatorul instalate pe telefon, începând cu 5 mai, pe Android 11. Vor exista excepții pentru antiviruși, aplicații de banking, managere de fișiere etc. (9to5google)

4. Serviciile cloud ale Microsoft au avut, din nou, probleme de funcționare, de data aceasta din cauza DNS-urilor. Mai multe servicii, precum Office 365, Teams, Azure, OneDrive, Bing și Xbox Live, au fost inaccesibile vreme de câteva ore. (Windows Central)

5. Casio a lansat G-Squad Pro GSW-H1000, primul smartwatch cu Wears OS din seria G-Shock. Pentru $700, G-Squad Pro GSW-H1000 vizează pasionații de sport și promite, printre altele, rezistență la apă adâncă de până la 200 de metri. Trecerea Casio la Wear OS, împreună cu zvonurile conform cărora și Samsung ar urma să facă același pas, pare să sugereze că Google a început să facă push pentru adopția Wear OS, un sistem de operare neglijat până acum, cu numeroase lacune. (Wareable)

6. Hackerii chinezi care vând pe rețelele sociale filmări realizate cu camerele de securitate personale sunt din cadrul unor instituții de pe teritoriul Chinei. Prețurile încep de la $3, însă clipurile care includ nuditate costă $8. Există și o ofertă pentru stream-uri live, iar un pachet cu datele de logare pentru 10 camere diferite costă $11. (SCMP)

7. Amazon se așteaptă ca, cel puțin parte din angajați, să se întoarcă la birou din această vară. Majoritatea angajaților, însă, vor reveni din toamnă. Amazon și Google par să facă excepție de la trendul muncii remote post pandemie, urmat de majoritatea companiilor de tehnologie. (CNBC)

8. Aplicația Cortana pentru Android și iOS se închide, așa cum a anunțat Microsoft din iulie anul trecut. Spre deosebire de Siri și Google Assistant, care sunt propulsate de un întreg ecosistem, Cortana nu a reușit să atragă un număr semnificativ de utilizatori pe platformele deținute de Apple și Google. Microsoft se va concentra pe dezvoltarea facilităților Cortana în cadrul propriilor servicii cloud. (Profit.ro)

9. Amazon ar fi intenționat să deschidă magazine fizice, în care să vândă, la reducere, produse de uz casnic și electronice, pentru a goli inventarul depozitelor. Planul era discutat înainte de pandemie și a fost trecut în plan secundar, cel puțin temporar. (Bloomberg)

10. Oamenii de știință au anulat un experiment (SCoPEx – Stratospheric Controlled Perturbation Experiment) prin care se studia posibilitatea răcirii artificiale a planetei. Un balon ar fi trebuit să transporte la mare înălțime echipamente cu care să se lanseze în atmosferă particule capabile să reflecte radiațiile solare. În cele din urmă, s-a considerat că experimentul este periculos – particulele injectate în stratosferă ar putea afecta stratul de ozon și afecta echilibrul ecosistemului. (Phys)

Ți-ar mai putea plăcea
O serie de update-uri de BGP (Border Gateway Protocol) ar sta la originea incidentului de luni seara, când serviciile Facebook/Instagram/WhatsApp, au fost indisponibile pentru aproximativ 6 ore – Cronica de Tehnologie
Apple se așteapta să vândă în S2 același număr de iPhone-uri ca anul trecut – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău