Studiu: 8 milioane de angajați din Marea Britanie sunt în pericol de a-și pierde slujbele, din cauza inteligenței artificiale – Cronica de Tehnologie

1. Opt milioane de angajați din Marea Britanie sunt în pericol de a-și pierde slujbele, din cauza inteligenței artificiale, arată un studiu. Deja sunt afectate 11% dintre job-uri, iar fără intervenția guvernului ar putea fi afectate până la 60% dintre job-uri din cauza AI-ului. (Bloomberg)

2. Canva cumpără Affinity, dezvoltatorul unor alternative la aplicațiile Adobe. Tranzacția, prin care inclusiv echipa de 90 de oameni de la Affinity va fi asimilată de Canva, este evaluată la câteva sute de milioane de lire sterline. (Bloomberg)

3. Motoarele de căutare bazate pe AI nu sunt, încă, o amenințare adevărată pentru Google, deoarece încă nu înțeleg modul în care utilizatorii folosesc motoarele tradiționale de căutare. AI-ul poate fi bun atunci când se caută un răspuns direct (dacă nu halucinează), dar este mult inferior când vine vorba de găsirea unor site-uri. (The Verge, review)

4. WWDC 2024 va începe pe 10 iunie și va ține până pe 14 iunie, fiind organizat online – cu excepția câtorva dezvoltatori care vor putea fi prezenți fizic la cele mai importante prezentări și la discursul de deschidere. Apple este așteptată să facă anunțuri legate de viitoarele versiuni ale sistemelor sale de operare, inclusiv despre funcțiile de AI care vor fi incluse în acestea. (News.ro)

5. Livrările de iPhone din China au scăzut și în februarie cu 33% YoY, după ce scăzuseră cu 39% YoY în ianuarie. În februarie, companiile străine au livrat 2,4 milioane de unități, majoritatea dintre acestea fiind iPhone-uri. (Profit.ro)

6. Amazon va livra medicamente pe rețetă în aceeași zi în New York City și Los Angeles, prin serviciul de farmacie online lansat în 2020. Până la finele anului, compania vrea să extindă disponibilitatea acestei facilități în cel puțin 12 orașe. (CNBC)

7. Serviciul de schimb cripto KuCoin și cei doi fondatori ai acestuia au fost acuzați oficial de încălcarea legislației împotriva spălării banilor. Unul dintre agenții de la Homeland Security Investigations a caracterizat serviciul drept „o presupusă conspirație criminală de miliarde de dolari”. (CoinDesk)

8. Adobe anunță GenStudio, o aplicație care ajută brandurile să creeze conținut și să-i măsoare performanța, bineînțeles, cu ajutorul inteligenței artificiale. Noua soluție promite „brand safety”, adică, în teorie, companiile n-ar trebui să se teamă că AI-ul le poate distorsiona mesajele și afecta imaginea. (TechCrunch)

9. Google lansează o versiune nativă a browser-ului Chrome pentru PC-urile cu Windows bazate pe soluții Arm. Până acum, utilizatorii acestor sisteme erau nevoiți să ruleze versiuni emulate, care ofereau o performanță redusă. (The Verge)

10. Dell a disponibilizat 13.000 de angajați în ultimul an fiscal, deși, oficial, anunțase disponibilizarea a 6.650 de oameni. La începutul lunii februarie, compania mai avea 120.000 de angajați la nivel global. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Aplicația Find My ar putea să avertizeze utilizatorul când este urmărit – Cronica de Tehnologie
Din 2000 până acum, Apple a obținut 248 de brevete pe zona auto – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău