Amprentele folosite pentru autentificare pot fi recreate pe baza sunetelor pe care le emitem în momentul atingerii ecranelor – Cronica de Tehnologie

1. Amprentele folosite pentru autentificare pot fi recreate pe baza sunetelor pe care le emitem în momentul atingerii ecranelor, avertizează oamenii de știință. În teste, aceștia au avut succes în cazul a până la 27,9% din amprentele parțiale și 9,3% din amprentele complete în doar cinci încercări la cea mai înaltă setare de securitate FAR (False Acceptance Rate). (News.ro)

2. Adobe a lansat un asistent de inteligență artificială pentru aplicațiile Reader și Acrobat, care permite rezumarea PDF-urilor și poate răspunde la întrebări legate de conținutul acestora. Disponibil deocamdată în beta, asistentul va putea fi folosit pe baza unui abonament când va fi lansată prima versiune finală. (CNBC)

3. Uber Eats va livra mâncare în Japonia folosind roboți autonomi, care vor începe să funcționeze spre finalul lunii martie. În acest scop, Uber colaborează cu Mitsubishi Electric și compania de robotică Cartken. (CNBC)

4. Acordul internațional privind transferul datelor digitale peste granițe fără taxare urmează să expire luna viitoare, iar  World Trade Organization se va întruni săptămâna viitoare pentru a discuta prelungirea acestuia. Există, însă, țări, precum India, Africa de Sud și Indonezia, care au rezerve din cauza impactului avut de marile companii americane de tehnologie. (Bloomberg)

5. Bateria de la iPhone 15 își păstrează 80% din capacitate după 1.000 de cicluri de încărcare, spune acum Apple, care dublează, astfel, estimarea inițială. Informația vine în contextul în care în Uniunea Europeană va intra anul viitor în vigoare o nouă legislație, care, printre altele, stabilește ca prag minim pentru păstrarea capacității de 80% a bateriilor un număr de 800 de cicluri de încărcare. (Engadget)

6. Walmart cumpără producătorul de televizoare Vizio cu $2.3 miliarde în cash. Prin cumpărarea Vizio, care deține sistemul de operare SmartCast, prin care utilizatorii pot accesa conținut video cu reclame, Walmart speră să-și crească business-ul de publicitate. (CNBC)

7. Signal lansează suportul pentru nume de utilizator, în beta. Numele nu vor avea rol în autentificare, ci vor fi folosite pentru stabilirea contactului între utilizatori, în locul numerelor de telefon și pentru protejarea acestora din urmă. (Profit.ro)

8. Tinder extinde aplicarea sistemului de verificare a actelor de identitate, cu care încearcă să combată eventualele pericole, inclusiv rezultate din escrocheriile realizate cu ajutorul inteligenței artificiale. După testele din Australia și Noua Zeelanda, acesta va fi folosit acum în Statele Unite, Marea Britanie, Brazilia și Mexic. (Bloomberg)

9. Pentru prima oară, mai mult de 500 de jocuri au câștigat anul trecut peste $3 milioane din Steam. O altă premieră a magazinului de jocuri este depășirea pragului de 33 de milioane de utilizatori simultani. (Game Developer)

10. Doi ingineri Google au reușit să emuleze jocuri locale pe PlayStation Portal – un viitor jailbreak ar putea face posibilă folosirea acestuia ca o consolă portabilă veritabilă. Din fabrică, Sony a limitat folosirea dispozitivului doar pentru streaming de la o consolă PS5. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook testează un serviciu de video pe bază pe abonament – Cronica de Tehnologie
Un manager Meta/Facebook a fost targetat în 2021 cu spyware-ul Predator și spionat de serviciul național de informații din Grecia – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău