Fost CEO Google: SUA sunt rămase mult în urma Chinei în ceea ce privește trecerea la 5G – Cronica de Tehnologie

1. SUA sunt rămase mult în urma Chinei în ceea ce privește trecerea la 5G, spune fostul CEO Google, Eric Schmidt. Acesta crede că 5G poate oferi importante avantaje strategice, inclusiv pentru agențiile de informații și armată, dar că guvernul SUA, cu politica sa inconsistentă, se face vinovat de întârzierile în adoptarea noii tehnologii. (CNBC)

2. Ford Mustang Mach-E a depășit Tesla Model 3 în topul celor mai fiabile automobile electrice din 2022 realizat de Consumer Reports. Mustang Mach-E este caracterizat ca fiind sportiv dar matur în același timp și silențios, în vreme ce datele colectate, inclusiv de la proprietari, arată că modelul are foarte puține probleme tehnice. (CNBC)

3. SUA au autorizat prima aplicație de smartphone ce poate fi folosită pentru administrarea insulinei. Aplicația pentru pompa de insulină t:slim X2 poate fi folosită pentru programarea și anularea dozelor, ca alternativă la controalele fizice de pe pompa propriu-zisă. (The Verge)

4. Intel a anunțat programul de lansare al soluțiilor grafice Arc. Versiunile pentru laptop vor fi disponibile în Q1, cele pentru desktop-uri în Q2, iar în Q3 vor fi lansate cele pentru stații de lucru. Compania lucrează și la un serviciu de GPU în cloud. (The Verge)

5. Horizon Worlds, platforma de VR a Meta, are 300.000 de utilizatori. Din decembrie, când a fost lansată, aceasta a crescut de 10 ori. (The Verge)

6. „Infractorii balenă” (persoane cu portofele digitale care conțin monede ce valorează peste $1 milion, dintre care cel puțin 10% furate), au în posesie criptomonede în valoare totală de peste $25 de miliarde. Anul trecut, veniturile ilicite au însumat $11 miliarde, față de $3 miliarde în 2020. (Chainalysis)

7. Numărul de download-uri al aplicațiilor Coinbase, eToro și FTX a crescut cu 279% în SUA, datorită reclamelor din pauza Super Bowl. Coinbase a crescut cu 309%, iar eToro și FTX au crescut cu 132%, respectiv 130%. (TechCrunch)

8. Aplicația rețelei sociale a lui Donald Trump are în jur de 500 de testeri. Aplicația se numește „Truth Social” și promite o experiență socială necenzurată. În prezent, fostul președinte american este blocat pe Facebook, Twitter și YouTube. (Reuters)

9. Banca Centrală a Rusiei a început un proiect pilot în care este testată o rublă digitală și la care participă deja trei bănci. Rubla digitală este văzută ca un înlocuitor al celorlalte monede digitale, pe care CBR vrea să le interzică. (CoinDesk)

10. Versiunile cu numărul 100 ale browser-elor Firefox și Chrome ar putea crea probleme unora dintre site-uri, avertizează Mozilla. Conform unui studiu făcut de companie, inclusiv site-uri notorii, precum HBO Go, Bethesda, Yahoo sau Slack, sunt nepregătite pentru un User-Agent cu o versiune formată din trei cifre. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a anunțat un nou pachet de funcții pentru Android 12, care va fi lansat în această toamnă – Cronica de Tehnologie
În medie, americanii își petrec 12 ani din viață folosind smartphone-ul – Cronica de Tehnologie