ANAF vrea să ofere 3% bonus celor care-și plătesc taxele la timp – Cronica serii

1. Contribuabilii care își plătesc impozitele și taxele la timp pot beneficia, de la 1 ianuarie 2020, de un bonus de 3% din sumele achitate integral și la termen, a declarat președintele ANAF, Mirela Călugăreanu. (Profit.ro)

2. Liderul ProRomânia, Victor Ponta, a anunțat că va propune colegilor de partid să semneze și să susțină Pactul Național propus de Viorica Dăncilă, prin care formațiunile să se angajeze că nu vor tăia salariile și pensiile. (Hotnews)

3. Conform statisticilor oferite de Pentagon, aproximativ 10.000 de bărbați sunt atacați sexual, anual, în armata americană. (NYTimes)

4. Ministrul Transporturilor anunţă că de luni reîncep lucrările de reparaţie la Autostrada Soarelui. (Ziare)

5. CIA a declasificat detalii despre operaţiunile cu porumbei-spioni din timpul Războiului Rece, care arată cum erau antrenate păsările pentru misiuni clandestine de fotografiere a unor zone de interes din Uniunea Sovietică. (News.ro)

6. Arabia Saudită își închide jumătate din instalațiile petroliere din cauza unor atacuri cu drone ale rebelilor Houthi. Închiderea reduce producția de petrol a regatului cu 5 milioane de barili pe zi, aproape 5% din producția mondială. (WSJ)

7. Bacteriile de pe bancnotele româneşti supravieţuiesc cel mai mult, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda, care au fost premiaţi în cadrul galei Ig Nobel de la Universitatea Harvard. (News.ro)

8. 50 de ani a împlinit sistemul ABS. Tehnologia care îmbunătățește frânarea prin evitarea blocării roților a fost prezentată în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 1969. (Automarket)

9. Un vas de toaletă realizat integral din aur de 18 carate a fost furat din Palatul Blenheim din comitatul Oxforshire, Anglia, locuinţa unde s-a născut prim-ministrul Winston Chruchill. Toaletă complet funcţională era instalată ca parte a unei expoziţii a artistului italian Maurizio Cattalan, cu titlul „Victory is Not an Option”. (News.ro)

10. Preoţii au aruncat 70 de litri de apă sfinţită din avion peste oraşul Tver din Rusia, iar un altul a oficiat o slujbă, înconjurând oraşul cu moaşte ale sfinţilor locali, o metodă de a lupta contra alcoolismului şi adulterului. (News.ro)

Fotografia serii – Ultima ediție în print a cotidianului gratuit Express:

Ți-ar mai putea plăcea
BNR: Depozitele în lei ale gospodăriilor populației au crescut – Cronica serii
Cronica serii – Economia românească a crescut anul trecut cu 4,1%, a patra cea mai mare creștere din UE

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău