Analiști: Microsoft și celelalte companii care se grăbesc să-și lanseze chatboții realizează un experiment la scară largă, periculos pentru oameni – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft și celelalte companii care se grăbesc să-și lanseze chatboții realizează un experiment la scară largă, periculos pentru oameni, susțin unii analiști. Aceștia spun că chatboții actuali se bazează pe un AI pe care nimeni nu-l înțelege cu adevărat, parțial defect, dar care poate fi îmbunătățit cu ajutorul utilizatorilor, care sunt cobai în acest caz. (Profit.ro)

2. Divizia Apple care lucrează la tehnologia noninvazivă pentru măsurarea glicemiei are în lucru și alte proiecte, care, deocamdată, rămân secrete. Exploratory Design Group este corespondentul Apple pentru X a celor de la Alphabet, fiind specializat în cele mai avansate experimente tehnologice, care pot desena viitorul companiei. În trecut, această divizie a contribuit la dezvoltarea unora dintre cipurile și bateriile Apple. (Bloomberg)

3. China conduce detașat când vine vorba de brevete legate de cipuri. Anul trecut, entitățile chineze au dobândit peste 18.000 de brevete în acest domeniu. Chinei îi aparțin 55% dintre brevetele date anul trecut, fiind urmată, la mare distanță, de SUA cu 26%. (Tom’s Hardware)

4. China vrea să-și creeze rapid propria constelație de sateliți, cu care să concureze Starlink. Aproape 13.000 de sateliți urmează a fi plasați pe orbita joasă a Pământului, de preferat înainte ca Starlink să-și finalizeze rețeaua și să acapareze zona. (SCMP)

5. Apple va lansa în 2025 a doua generație de căști de realitate mixtă, susține analistul chinez Ming-Chi Kuo. Acesta spune că a doua generație va fi compusă din patru modele, două high-end și două low-end, produse de Luxcaseict și Foxconn. (Profit.ro)

6. Meta a prezentat LLaMA (Large Language Model Meta AI), un amplu model lingvistic despre care compania spune că poate ajuta cercetătorii în domeniul inteligenței artificiale. LLaMA va fi disponibili în mai multe pachete, cu dimensiuni cuprinse între 7 miliarde și 65 de miliarde de parametri, putând fi folosit doar în scopuri necomerciale. (Meta)

7. Apple a angajat un director de publicitate pentru Apple TV+, ceea ce pare să sugereze că se lucrează la o versiune cu reclame a serviciului de streaming care încă nu este disponibil în România. Mutarea se potrivește noii strategii a companiei, care pune din ce în ce mai mult accent pe reclame, pentru a-și crește veniturile. (Profit.ro)

8. FTC a renunțat la ultima cale de atac pe care o mai avea la dispoziție pentru a bloca cumpărarea Within de Meta. În urmă cu câteva săptămâni, un judecător federal respingea cererea autorității americane de blocare a tranzacției. (WSJ)

9. HMD Global a anunțat telefonul Nokia G22 (€179), pe care-l promovează prin ușurința cu care poate fi reparat. Conform producătorului, bateria poate fi înlocuită în numai 5 minute, iar schimbarea ecranului durează în jur de 20 de minute cu un kit iFixit. (The Verge)

10. Dish Network a suferit un masiv atac cibernetic, care i-a pus la pământ mare parte din infrastructură, inclusiv site-urile, aplicațiile și suportul tehnic. Atacul, care a început în timpul conferinței în care erau anunțate rezultatele financiare pentru Q4 2022, a făcut ca unii dintre angajați să nu-și poată desfășura activitatea vreme de mai bine de o zi. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Livrările de smartphone-uri au scăzut, în februarie, la nivel global, cu 38% față de anul trecut – Cronică de Tehnologie
Elon Musk: În aproximativ șase luni, Neuralink ar putea începe testele pe oameni pentru implantul cerebral – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău