Analiză ING: Europa va intra într-o recesiune totală dacă Rusia oprește complet gazele – Cronică de Business

1. Criza energetică va trimite oricum Europa în recesiune, întrebarea este cât de rea va fi aceasta. ING se așteaptă ca economia zonei euro să scadă cu 1-3% în cazul unei încetări totale a livrărilor de gaze din Rusia. (Profit.ro)

2. SoftBank Group, unul dintre cei mai mari investitori în companii de tehnologie, la nivel global, a raportat o pierdere trimestrială record de peste $23 de miliarde. Pierderile au fost generate de mai multe companii din portofoliu, care include peste 300 de firme. (WSJ)

3. Piaţa RCA confirmă, după prima jumătate a anului 2022, că a reuşit să depăşească efectele dispariţiei City Insurance, fostul lider din domeniu, arată un raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). De asemenea, în ceea ce priveşte preţurile RCA, faţă de prima parte a lui 2021, creşterile sunt încă substanţiale, prima medie pentru persoane fizice era de 904 lei la finalul lunii iunie, faţă de 913 lei la finalul lui martie. (News.ro)

4. Datele din raportări arată că Apple a cheltuit $33 de milioane pe achiziții, în anul fiscal 2021, și $169 de milioane în 2022, în scădere de la $1,5 miliarde în 2020. (Bloomberg)

5. Norvegia se pregătește să limiteze exporturile de energie. Reumplerea rezervoarelor va avea prioritate față de producția de energie atunci când nivelul apei scade sub media sezonieră, a declarat luni ministrul Energiei, Terje Aasland. Țara este unul dintre cei mai importanți exportatori de energie electrică din Europa, trimițând aproximativ o cincime din producția sa vecinilor, dar nivelul scăzut al apei din sudul Norvegiei a dus la decizia guvernului de a acționa pentru a preveni o eventuală penurie internă în această iarnă. (Bloomberg)

6. Pfizer ar fi ajuns la un acord pentru a cumpăra Global Blood Therapeutics pentru $5,4 miliarde. Achiziția îi va oferi gigantului farma americani soluții pentru tratamentul drepanocitozei. (WSJ)

7. Acțiunile Nvidia au scăzut luni, după ce compania a anunțat venituri de $6,7 miliarde pe trimestrul 2, mult sub cele $8,1 miliarde pe care le anunțase că target potențial. (CNBC)

8. Datele arătă că creșterea vânzărilor globale de semiconductori a încetinit timp de șase luni consecutive. Creșterea din iunie a fost, în ritm anual, de 13,3%, sub cea din Mai, care a fost de 18%. Este cea mai lungă perioadă de încetinire, din 2018 până în prezent. (Bloomberg)

9. După ce au pierdut definitiv un proces intentat de Nokia, Oppo și OnePlus au fost nevoite să oprească toate vânzările din Germania, pentru a pune în aplicare decizia judecătorească. (Profit.ro)

10. Producătorul american de automobile electrice Tesla a semnat contracte în valoare de aproximativ $5 miliarde pentru a cumpăra materiale pentru baterii de la companiile de procesare a nichelului din Indonezia, a declarat un ministru al guvernului de la Jakarta. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Piaţa pensiilor private a depăşit €14 miliarde active administrate – Cronica de Business
Garanti discută cu OTP Bank vânzarea băncii din România – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău