Huawei, cotă de 29% pe piața locală a smartphone-urilor – Cronica de business

1. Prețurile apartamentelor au scăzut sub așteptări în perioada pandemiei. Cererea, oferta și tranzacțiile și-au revenit în bună măsură. (Profit.ro)

2. Afacerile Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, au crescut în primul semestru cu 17%, la 486,64 milioane lei, în timp ce profitul net s-a dublat, la 29,54 milioane lei. (News.ro)

3. Tencent Holdings a făcut o ofertă pentru preluarea acțiunilor și apoi delistarea companiei care deține motorul de căutare Sogou. Tranzacția ar avea o valoare de $2,1 miliarde, iar Sogou s-ar alătura listei de companii chineze care părăsesc bursele americane. (Bloomberg)

4. Veniturile eBay au fost de $2,87 miliarde în al doilea trimestru, în creștere față de valoarea de $2,42 miliarde în perioada similară din 2019 și peste așteptările analiștilor. Compania așteaptă afaceri de până la $10,75 miliarde pentru întregul an. (Reuters)

5. Chinezii de la Huawei spun că în piața românească sunt 3,8 milioane de dispozitive active produse de companie, iar 1,3 milioane de români folosesc magazinul de aplicații AppGalery. Huawei estimează că a ajuns la o cotă de 29% pe piața locală a smartphone-urilor, față de 19% la început de 2019. (Hotnews)

Bonus:

6. Cumpărătorii americani de vehicule diesel poluante ale grupului german Volkswagen au primit despăgubiri în valoare cumulată de $9,8 miliarde. (Profit.ro)

7. Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, cu 17 ma­gazine în România, şi-a majorat cifra de afaceri de pe plan local cu 21% în 2019 faţă de anul precedent, până la 1,9 miliarde de lei. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Fostul șef ANAF, proiect de imobiliar de €100 milioane în București – Cronica de Business
Microsoft ar putea prelua TikTok în SUA – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău