Angajații Amazon organizează un amplu protest de Black Friday – Cronica de Tehnologie

1. India a blocat alte 43 de aplicații chinezești, numărul total trecând acum de 200. Multe companii chineze de tehnologie, care au investit cu mari speranțe în imensa piață pe care o reprezintă India, se confruntă acum cu pierderi mari. (FT)

2. Angajații Amazon organizează un amplu protest de Black Friday, care cuprinde mai multe țări din Europa, SUA, Mexic, India, Australia și altele. Gigantul american este acuzat că riscă viața propriilor angajați, fără protecții suficiente sau remunerații potrivite. Doar în Germania vor intra în grevă în jur de 3.000 de angajați. (Vice)

3. Marea Britanie va înființa o instituție care se va ocupa special de companii precum Google și Facebook, care domină piața. Digital Markets Unit urmează să stabilească și să impună un cod de comportament care să se aplice anume în aceste cazuri și să împiedice giganții să se folosească de poziția în care se află pentru a-și impune și cât mai multe produse și pentru a-și aduce concurența într-o poziție defavorabilă. (CNBC)

4. Foxconn a început să mute din China în Vietnam unele din capacitățile sale de asamblare a iPad-urilor și MacBook-urilor. Mutarea vine la cererea Apple, care încearcă să evite astfel războiul comercial dintre SUA și China. Noua linie de asamblare din Vietnam va deveni operațională în prima jumătate a anului viitor. (Reuters)

5. Microsoft este acuzată că facilitează supravegherea angajaților printr-o facilitate inclusă în suita Office 365, numită “productivity score”. Aceasta permite managerilor să descopere angajații care participă mai puțin la conversațiile interne, trimit mai puține email-uri, colaborează mai puțin pe documentele partajate etc. (The Guardian)

6. Fintech-urile din SUA au primit investiții în valoare de $16.9 miliarde anul acesta, până acum, în creștere cu 20% YoY. 3,8% din acestea au fost înființate de femei, însă fintech-urile cu femei fondatori au atras doar 0,9% din investiții. (Bloomberg)

7. Una dintre cele mai mari clinici de fertilitate din SUA, U.S. Fertility, a pierdut accesul la o parte din propriile date în urma unui atac cu ransomware. Hackeri au accesat și o parte din datele personale ale unora dintre clienți, printre care Social Security numbers, nume și adrese. (TechCrunch)

8. Normele GDPR trebuie îmbunătățite pentru a fi eficiente în cazul giganților din tehnologie, se arată într-un raport realizat de grupul european pentru protecția consumatorilor Beuc. Acesta arată cu degetul și către autoritatea irlandeză, care, la doi ani și jumătate distanță, încă nu a dat nicio decizie în cele peste 20 de cazuri transfrontaliere de încălcare a normelor GDPR pe care trebuie să le verifice. (TechCrunch)

9. Componentele de iPhone 12, însumate, costă $373, iar cele care compun versiunea Pro ajung la $406. Cele mai scumpe componente sunt modem-urile Qualcomm X55 5G, care costă $90 bucata, și ecranele OLED cumpărate de la Samsung cu $70 bucata. (Profit.ro)

10. Facebook va despăgubi unii advertiseri care au plătit mai mult din cauza unor probleme de raportare ce au afectat mii de reclame în perioada august 2019-august 2020. Despăgubirea va lua forma creditelor, pe care advertiserii le pot folosi pentru a cumpăra alte reclame în cadrul platformei. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Samsung a lansat seria Galaxy S21 – Cronica de Tehnologie
Apple dat în judecată pentru că ar fi un monopol – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău