În perioada 2015 – 2019, LinkedIn a derulat experimente în care au fost implicați peste 20 de milioane de utilizatori – Cronica de Tehnologie

1. În perioada 2015 – 2019, LinkedIn a derulat experimente în care au fost implicați peste 20 de milioane de utilizatori. Experimentele au urmărit schimbările produse de modul în care algoritmul recomandă noi conexiuni și, spun experții, ar fi putut avea consecințe pe termen lung în viața oamenilor (fără ca măcar aceștia să realizeze) prin prisma oportunităților profesionale oferite sau ascunse. (NYTimes)

2. Mașinile autonome folosite de Cruise au blocat de două ori în 24 de ore străzile din San Francisco. Nu este nici prima oară și nici singurul tip de incident creat de mașinile companiei care a primit toate autorizațiile necesare pentru derularea unui serviciu comercial de taximetrie exclusiv cu mașini autonome. O altă mașină Cruise a stat nemișcată vreme de 30 de minute după ce clientul a urcat, înainte să se miște de pe loc, susține un utilizator. (Reddit)

3. Co-fondatorul Terraform Labs, Do Kwon, a fost dat în urmărire internațională de Interpol. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare în Coreea de Sud, după ce, în urmă cu câteva luni, s-a mutat în Singapore și nu a mai putut fi găsit. Do Kwon este cercetat în legătură cu stablecoin-ul TerraUSD și moneda Luna, care s-au prăbușit în luna mai și au generat pierderi de $60 de miliarde. (Bloomberg)

4. După ce Iranul a blocat accesul la internet în numeroase regiuni ale țării, pe fondul protestelor, SUA au modificat recomandările pentru companiile americane de tehnologie pentru a le permite acestora să ofere internet în Iran. Oficialii americani spun că încearcă să ajute populația iraniană să contracareze cenzura impusă de guvern și să dobândească acces la informații și comunicare. (VOA)

5. Unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din Australia, Optus, a căzut victimă unui atac cibernetic. Drept urmare, datele a aproape 10 milioane de clienți ar putea fi expuse – nume, numere de telefon și date de naștere – conform investigației aflate încă în desfășurare. (WSJ)

6. Aplicațiile folosite ca alternativă la dispozitivele electronice de monitorizare montate la gleznă sunt nesigure, arată o analiză realizată în SUA. În plus, acestea colectează o mare cantitate de informații și includ, de multe ori, trackere ale unor terți. (EFF)

7. Prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor va ajunge la un nivel record în ultimele două trimestre ale anului, datorită faptului că americanii preferă versiunile Pro, mai scumpe. Se estimează că ASP-ul va fi de $892 în al treilea trimestru și va sări chiar la $944 în decembrie. Recordul anterior era de $873 și data din Q4 2021. (Profit.ro)

8. Chinezii rezumă filme produse la Hollywood în scurte clipuri video pe care le postează pe TikTok, generând astfel milioane de afișări. Unul dintre acești „creatori de conținut” spune că face asta cu 10 conturi și câștigă $1,400 pe lună. (Rest of the World)

9. În loc să vină cu reglementări împotriva monopolului deținut de iFood pe piața braziliană de livrări, guvernul și-a lansat propria aplicație. Valeu, cum se numește aplicația guvernului, are comisioane mai mici și le oferă livratorilor venituri fixe pentru a concura cu iFood, care deține peste 80% din piața locală de livrări. (Rest of the World)

10. De anul viitor, noile dispozitive și facilități Fitbit vor necesita logarea într-un cont Google. Compania spune că utilizatorii vor beneficia de securitate și intimitate superioare după trecere la conturile Google. Utilizatorii care au conturi Fitbit le vor mai putea folosi cel puțin până la începutul lui 2025. (9to5Google)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii chinezi au avut acces la conturile de e-mail ale unora dintre instituțiile guvernamentale americane – Cronica de Tehnologie
Amazon vrea să integreze asistentul digital Alexa în sistemele mașinilor – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău