Angajații mai multor agenții federale, inclusiv ai Trezoreriei SUA, au avut email-urile monitorizate de hackeri – Cronica de Tehnologie

1. Angajații mai multor agenții federale, inclusiv ai Trezoreriei SUA, au avut email-urile monitorizate de hackeri, în ceea ce experții se tem că reprezintă doar “vârful aisbergului” unui hack de proporții, care a determinat Consiliul Național de Securitate să intre de urgență în ședință. Principalii suspecți sunt cei de la APT29, grup de hackeri susținut de Moscova. Aceștia s-ar fi folosit de o vulnerabilitate din SolarWinds, infrastructură software cu peste 300.000 de clienți la nivel global, printre care 400 de companii din Fortune 500. (Reuters)

2. Chrome, Firefox și Edge sunt vizate de un atac cu malware-ul Adrozek, care instalează extensii ce afișează reclame. Adrozek este salvat pe sistemul victimei atunci când aceasta vizitează unul din cele 159 de domenii folosite pentru răspândirea malware-ului, fiecare domeniu având, în medie, 17.300 de URL-uri unice. (ArsTechnica)

3. Reddit a cumpărat aplicația de short-form video Dubsmash, pentru o sumă necunoscută. Considerată unul dintre cei mai mari rivali ai TikTok, Dubsmash a atras până acum investiții de peste $20 de milioane. (Reddit)

4. Yandex a început să livreze mâncare cu ajutorul a mici vehicule autonome, pe care le numește Yandex.Rover. Livrarea cu acestea reprezintă o opțiune în cadrul aplicației Yandex.Eats pentru cei care fac comenzi în zona Piața Albă din Moscova. Robotul preia comanda de la restaurant și o livrează la destinație, unde utilizatorul deblochează compartimentul de stocare cu ajutorul smartphone-ului. (Yandex/Medium)

5. Site-ul oficial Huawei a găzduit materiale de promovare care detaliază tehnologiile dezvoltate de compania chineză pentru supravegherea minorităților etnice și înăbușirea protestelor. Huawei ar fi avut mai mulți parteneri în acest sens, printre care SenseTime, Megvii, iFlytek și Yitu Technology. (Washington Post)

6. Dezvoltarea iPhone-urilor revine la normal din 2021, după întârzierile în producție și livrare provocate anul acesta de pandemie. iPhone 13 ar urma să intre în producție din timpul verii și să fie, din nou, prezentat oficial în septembrie. (News.ro)

7. Galaxy S21+ 5G apare într-o filmare neoficială, în care este succint comparat cu iPhone 12 Pro Max. S21+ va avea un sistem foto similar cu cel folosit de Pro Max, cu diferența că smartphone-ul Samsung va face 3x zoom hibrid cu ajutorul unei camere de 64MP. (Phone Arena)

8. Twitter a cumpărat aplicația de screen-sharing Squad, a cărei echipă i se va alătura. Squad, pe care Twitter a închis-o deja, a primit până acum finanțări de $7.2 milioane. La începutul pandemiei, nivelul de utilizare al Squad crescuse cu 1.100%. (TechCrunch)

9. Electronic Arts a cumpărat Codemasters cu $1,2 miliarde, după ce  acesta se înțelesese deja cu Take-Two Interactive pentru $971 de milioane. Tranzacția, care se va finaliza în Q1 2021, va aduce £6.04 pentru fiecare acțiune deținută de investitorii producătorului britanic. (CNBC)

10. iOS 14 are o problemă cu notificările, în sensul că, uneori, nu le afișează în cazul SMS-urilor și mesajelor primite prin iMessage. Inițial, s-a crezut că bug-ul afectează doar seria iPhone 12, însă, în zecile de pagini dedicate acestui subiect pe forumul oficial se plâng și posesorii unor modele mai vechi, care au instalat iOS 14. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cele mai importante noutăți prezentate de Apple la WWDC 2019 – Cronica de Tehnologie
Piața procesoarelor x86 a înregistrat în Q4 2022 cel mai mare declin din ultimii 30 de ani – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău