Șefii Apple au testat casca de realitate mixtă la care lucrează compania – Cronică de Tehnologie

1. Șefii Apple au testat, săptămâna trecută, în cadrul unei ședințe de consiliu, casca de realitate mixtă la care lucrează compania americană. Totodată, Apple a accelerat dezvoltarea sistemului de operare ce va rula pe aceste căști, rOS. Ambele sunt semne că prima cască Apple atins fazele finale ale dezvoltării și se apropie de lansarea pe piață. (Bloomberg)

2. Studentul de 18 ani care a furat $16 milioane după un hack asupra protocolului DeFi Indexed Finance este de negăsit. Deși identitatea acestuia este cunoscută, autoritățile nu pot nici să-i blocheze finanțele, fără cheia unică de acces la monedele digitale. (Bloomberg)

3. Lanțul de supermarketuri Albertsons a început să folosească cărucioare inteligente, cu self-checkout, dezvoltate de Veeve, companie înființată de doi foști ingineri Amazon. Cărucioarele funcționează într-un mod similar cu cele dezvoltate de Amazon – folosesc camere și senzori pentru a identifica și număra produsele, pentru ca, la sfârșit, să faciliteze și plata rapidă. (CNBC)

4. Departamentul de Justiție al SUA a anunțat că cercetătorii în securitate cibernetică nu vor fi urmăriți penal pentru hack-urile realizate în scopul descoperirii și eliminării vulnerabilităților. Aceștia vor fi exceptați de la aplicarea legii federale anti-hacking, Computer Fraud and Abuse Act. (Vice)

5. Apple a acaparat 51% din piața nord-americană de smartphone-uri în Q1, după ce a crescut cu 19%, grație performanțelor celui mai nou model de iPhone. Compania americană este urmată de Samsung, care a crescut cu un procent și deține acum 27% din piață. Per ansamblu, piața a crescut cu 4%. (Canalys)

6. Cea mai eficientă celulă solară de până acum a fost creată de experții Laboratorului Național de Energie Regenerabilă din cadrul Departamentului de Energie al SUA. În condiții standard de măsurare, aceasta ajunge la o eficiență record de 39,5%. (TechXplore)

7. Canada a interzis folosirea echipamentelor Huawei și ZTE în cadrul rețelelor 5G. Cu o întârziere de trei ani, Canada se alătură în această privință SUA, Australiei, Noii Zeelande și Marii Britanii. Pentru că se așteptau la această decizie, operatorii au început deja să lucreze cu alte companii. (AP)

8. WhatsApp lansează la nivel global API-ul WhatsApp Cloud, versiunea online a platformei WhatsApp Business API. WhatsApp Cloud se adresează companiilor mai mici și promite reducerea timpului de integrare de la mai multe săptămâni la două minute. WhatsApp Business va lansa anul acesta o opțiune contra-cost, care va oferi mai multe facilități avansate, precum gestionarea comunicării pe până la 10 dispozitive. (TechCrunch)

9. TikTok vrea să se extindă pe zona de jocuri și să ofere jocuri HTML5 dezvoltate de diverse studiouri, urmând să se axeze în special pe jocurile dezvoltate de ByteDance. Deja a fost demarat un test în acest sens, în Vietnam. Jocurile vor afișa reclame încă din prima zi. (Profit.ro)

10. CISA (Agenția de Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii din SUA) le cere agențiilor federale să instaleze de urgență patch-uri sau să nu mai folosească mai multe aplicații dezvoltate de VMware și BIG-IP, care suferă de vulnerabilități grave. În cauză sunt cel puțin două vulnerabilități severe, care permit executarea codului de la distanță și despre care se știe că sunt deja exploatate de hackeri. (ArsTechnica)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Microsoft a lansat primele versiuni de test ale noului browser Edge, bazat pe motorul de randare Chromium
Judecător federal: Inteligenței artificiale nu-i pot fi atribuite invenții – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău