O românca la șefia Avon – Cronica de Business

1. Startup-ul românesc TypingDNA a atras finanțări de $7 milioane pentru dezvoltarea de inteligență artificială care identifică persoanele după felul în care folosesc tastatura („biometrie comportamentală”). (Venture Beat)

2. Șefii celor mai mari firme din Marea Britanie vor câștiga în trei zile cât câștigă în medie un angajat într-un an. (BBC)

3. Startup-ul fintech Twisto, lider pe segmentul tranzacțiilor de tip “cumperi acum, plătești mai târziu” în Republica Cehă, a început procesul de recrutare de angajați pentru a intra pe piața din România. (Profit.ro)

4. Românca Angela Crețu a fost numită CEO al Avon, responsabil pentru afacerea din afara Americii Latine și pentru supravegherea mărcii Avon la nivel global. (Startup Cafe)

5. Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, şi-a planificat pentru acest an investiţii de 590 milioane lei (circa 123 milioane euro), din surse proprii, şi va demara un program de decarbonizare de aproape €1 miliard, care va dura până în 2025. (News.ro)

Bonus:

6. Francezii de la Carrefour au ajuns la un acord pentru preluarea companiei Dejbox, care livrează masa de prânz corporatistilor din Franța. Dejbox are o cifră de afaceri estimată la €20 milioane. (Reuters)

7. Industria de jocuri și-a încetinit creșterea în ultimul an și același trend va fi valabil și în 2020. Întreaga industrie de jocuri, incluzând aici toate platformele, de la telefoane și tablete la PC-uri și console, a înregistrat, conform Nielsen, venituri de $120 miliarde anul trecut. (Profit.ro)

8. Retailerul american Forever 21 şi-a anunţat falimentul la sfârşitul lunii septembrie şi anunţa atunci că va închide 178 de magazine din cele 800 prezente în peste 57 de ţări. Compania a închis recent magazinul din mallul Sun Plaza din Bucureşti, deschis în 2017. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Activitatea comercială din zona euro a crescut cu cel mai slab ritm din ultimele cinci luni – Cronica de Business
Unicredit taie 8.000 de posturi – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău