Anul acesta, pentru prima oară de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, depozitele din băncile americane ar putea să scadă – Cronica de Business

1. Anul acesta, pentru prima oară de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, depozitele din băncile americane ar putea să scadă. Estimările pentru ultimele două luni arată că la nivelul celor 24 de instituții bancare din KBW Nasdaq Bank Index se așteaptă o scădere de 6% a depozitelor, în acest an. Cele 24 de bănci însumează aproape 60% din cele $19.000 miliarde aflate în depozite, la nivelul lunii decembrie. (WSJ)

2. Producția medie la hectar la principale culturi ar putea înregistra în acest an o reducere între 10% și 15% din cauza secetei cu care se confruntă România încă de la începutul acestui an, potrivit estimărilor Asociației Fermierilor din România. (Profit.ro)

3. Estimările Băncii Mondiale arată că economia Ucrainei va scădea anul acesta cu peste 45%, din cauza invaziei ruse. Economia Rusiei este așteptată să scadă cu 11,2%. (Bloomberg)

4. Costul de transport din Marea Neagră, inclusiv pentru țițeiul și motorina importate de România, a urcat de peste 10 ori din cauza războiului din Ucraina. Prețul primei de asigurare a devenit superioară prețului de închiriere a navelor. (Profit.ro)

5. Este puţin probabil ca oferta de semiconductori să fie suficientă pentru a satisface din nou cererea în totalitate până în 2024, a declarat directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz, într-un interviu acordat cotidianului german Boersen-Zeitung. (News.ro)

Din Cronica diminetii: Banca Mondială a revizuit în scădere estimarea privind creșterea economiei României în 2022, cu 2,4 puncte procentuale față de previziunile din ianuarie, la 1,9%, avertizând că riscurile de încetinire, legate de războiul din Ucraina și evoluția variantelor de Covid-19, sunt ridicate. (Profit.ro)

6. Premierul italian Mario Draghi va merge azi în Algeria pentru a semna un acord de a importa mai multe gaze naturale din această țară, în încercarea de a reduce dependența de gazele rusești. Algeria a acceptat să-și crească exportul de gaze naturale către Italia cu 50%. (Bloomberg)

7. CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, a scris pe Twitter că Elon Musk a decis că nu se va mai alătura consiliului de administrație al companiei. Decizia vine după ce Musk și-a petrecut weekendul pe Twitter, criticând platforma. (WSJ)

8. Compania Neogen, controlată de Călin Fusu, a vândut întreaga participație deținută din primăvara anului 2018 la Conso Media Group, firma care administreză portalul de informații financiare conso.ro. Neogen deținea 26,73% din acțiuni. Întregul pachet a fost vândut cu 30.001 euro. (Profit.ro)

9. Trezoreria Italiei a invitat companiile interesate să cumpere o participaţie majoritară la operatorul aerian ITA Airways să-şi exprime interesul oficial pentru acesta până pe 18 aprilie. În octombrie, ITA a preluat operaţiunile Alitalia, iar compania cu o istorie de 75 de ani, un simbol al stilului italian, a fost închisă după ani de pierderi financiare şi încercări eşuate de salvare. (News.ro)

10. Acțiunile HP au crescut joi la un nivel record, după ce Berkshire Hathaway, compania condusă de Warren Buffett, a anunțat că a cumpărat 11,4% din firma, pachet evaluat la $4,2 miliarde. (USNews)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de business: BMW a intrat pe pierdere, valoarea pieței de consultanță imobiliară și cât are de plată ING în România
Revolut se extinde în 24 de noi piețe – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău