Vânzările din retailul american au scăzut cu 1,1% luna trecută, comparativ cu iunie – Cronica de Business

1. Societatea Naţională a Apelor Minerale, producător de apă minerală naturală deţinut de Ministerul Economiei, a anunţat marţi că a vândut, în luna iulie 2021, un volum de apă de 129 de milioane de litri, cu peste 20 de milioane de litri mai mult decât în perioada similară a anului 2020, ceea ce constituie un record istoric. (News.ro)

2. Guvernul din China a preluat o cotă parte din entitatea chineză a ByteDance, pentru mai mult control asupra gigantului chinez. Încă din aprilie, statul chinez are și un membru în consiliul director al companiei. (The Information)

3. Dezvoltatorul belgian Atenor a semnat un acord cu Pavăl Holding, controlat de antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, pentru vânzarea complexului de birouri Dacia One din centrul Bucureștiului. Tranzacția este estimată la circa 50 de milioane de euro. (Profit.ro)

4. Vânzările din retailul american au scăzut cu 1,1% luna trecută, comparativ cu iunie. Excluzând sectorul auto, afectat de lista mașinilor pe stoc, vânzările au scăzut cu 0,4%. (WSJ)

5. Bursa americană a deschis în scădere, toți cei trei indici înregistrând minusuri, după anunțul privind scăderea vânzărilor din retailul american. (CNBC)

6. Milionarul israelian Ron Izaki, care activează pe plan local prin intermediul companiei sale Atlas Estates, așteaptă ultimele avize pentru a demara prima sa investiție imobiliară majoră din România, un ansamblu rezidențial cu 735 de apartamente, ce va lua locul fostei fabrici de ulei Solaris din zona Obor a Bucureștiului. (Profit.ro)

7. Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Buzău a anunţat cea mai mare concediere colectivă operată de o firmă din acest judeţ. Este vorba despre fabrica de mobilă de la Nehoiu, care a înştiinţat AJFOM că urmează să dea afară peste 200 de oameni, cel mai probabil până în cea de-a doua parte a lunii septembrie. Concedierile vin după ce firma de mobilă, care era cel mai mare angajator din nordul Buzăului, a pierdut comenzile cu doi retaileri de mobilă importanţi pe piaţa din România. (News.ro)

8. Berkshire Hathaway, grupul de investiții al lui Warren Buffett, a vândut, în trimestrul 2, din acțiunile deținute la producătorii de medicamente Biogen, Abbvie, Bristol-Myers Squibb si Merck. (YahooFinance)

9. Preţul la gazele naturale în Europa, deja ridicat din cauza livrărilor ruseşti reduse din această vară, a atins un nou record luni, în urma deciziei Gazprom de a nu pompa prin Ucraina decât foarte puţine gaze suplimentare. Potrivit agenţiilor ruse de presă, citate de France Presse, preţul la gaze în Europa a atins maximul său istoric, depăşind pragul de $585 de dolari pe mia metri cubi. (Digi24)

10. Fintech-ul austriac Bitpanda, având în management și o româncă, a atras $263 de milioane, pentru a-și dezvolta echipa și a investi în tehnologie, expansiune internațională și creștere. Bitpanda a fost evaluat la $4,1 miliarde, mai mult decât triplul evaluării anterioare. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Compania care deține TikTok, evaluată la $180 miliarde – Cronica de Business
Renault vizează eliminarea a 15.000 de joburi la nivel global – Cronica de business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău