Aplicația Find My ar putea să avertizeze utilizatorul când este urmărit – Cronica de Tehnologie

1. Oamenii de știință au creat un robot care poate poate înota în Groapa Marianelor, cel mai adânc punct aflat sub apă, la o adâncime de 11 kilometri. Robotul soft, cum îl descriu experții, a fost creat prin emularea caracteristicilor peștilor, pentru a rezista presiunilor puse de cantitatea foarte mare de apă. (TechXplore)

2. 14% din aplicațiile de Android și de iOS care se conectează la servicii cloud, precum cele furnizate de Amazon, Microsoft sau Google, expun datele utilizatorilor (inclusiv parolele) din cauza configurărilor greșite. Aproape 12.000 de aplicații de Android și peste 6.600 de aplicații pentru iOS din cele 1,3 milioane de aplicații studiate au această problemă. (Wired)

3. Marea Britanie va deschide o investigație asupra modului în care politicile Apple pentru App Store afectează competiția. Investigația se va concentra pe sistemul de plăți pentru microtranzacții impus de Apple. (Bloomberg)

4. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au dezvoltat o tehnică de deep learning prin care se creează fețe pentru caracterele din jocuri care arată ca oamenii din realitate. MeInGame are nevoie de o singură analiza a unui portret, iar figura realistă creată astfel poate fi implementată în orice joc 3D. (TechXplore)

5. Square, compania de plăți mobile a lui Jack Dorsey, cumpără pachetul majoritar din Tidal, serviciul de streaming pentru muzică al lui Jay-Z, pentru $297 de milioane. În urma deal-ului, Jay-Z va face parte din consiliul director al Square. (NYTimes)

6. Edge va porni cu până la 41% mai repede după cel mai recent update, care aduce și posibilitatea mutării pe verticală a tab-urilor. Aceasta din urmă, va afișa favicon-urile site-urilor deschise pe o bară verticală îngustă, contribuind la creșterea spațiului alocat site-urilor pe ecranele 16:9. (Profit.ro)

7. Serviciul Amazon Managed Blockchain lansează suportul pentru Ethereum. Utilizatorii vor putea crea și adera la nodurile publice din cadrul rețelei, totul realizându-se prin intermediul API-ului open-source de Ethereum. (The Block)

8. Aplicația Find My ar putea să avertizeze utilizatorul când este urmărit, conform modificărilor recente din iOS 14.5 beta. Implementarea pare să aibă în vedere device-urile care se deplasează cu utilizatorul, precum un dispozitiv de urmărire strecurat într-un buzunar sau rucsac. (The Verge)

9. Amazon deschide primul magazin fără casieri din afara SUA – un Amazon Fresh în Londra. Cumpărătorii nu trebuie să scaneze produsele și nici să aștepte la o casă, ci pot ieși direct după ce și-au terminat cumpărăturile. Este nevoie doar de aplicația Amazon instalată telefon, prin care se face automat plata la ieșire. Identificarea produselor se realizează prin senzorii de la rafturi, iar camerele și alți senzori “văd” cine a luat un anumit produs. (The Guardian)

10. Kings of Leon va lansa următorul album, When You See Yourself, în format NFT (non-fungible token), devenind prima formație care face acest lucru. Varianta NFT va fi dezvoltată de YellowHeart și va putea fi cumpărată de pe site-ul companiei. Altfel, albumul va putea fi ascultat pe toate platformele mari de streaming. (RollingStone)

Ți-ar mai putea plăcea
Tesla a început să-și doteze stațiile de încărcare cu internet prin satelit – Cronica de Tehnologie
În martie, numărul de download-uri pentru aplicația Clubhouse a scăzut de peste 10 ori comparativ cu februarie – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău