Google investește în producătorul telefoanelor Nokia – Cronica de Tehnologie

1. Scribd cumpără SlideShare de la LinkedIn și va deveni proprietarul serviciului focusat pe prezentări PowerPoint din 24 septembrie. În urma tranzacției, al cărei preț nu a fost făcut public, Scribd va integra în propriul serviciu librăria de peste 40 de milioane de prezentări a lui SlideShare și speră că își va crește audiența cu cei peste 100 de milioane de vizitatori unici pe care îi avea SlideShare. (TechCrunch)

2. HMD Global, deținătorul brandului Nokia, primește o investiție de $230 milioane, în spatele căreia stau giganți precum Google și Qualcomm. Cei de la HMD Global, companie care este acum evaluată la peste $1 miliard, spun că aceasta este doar prima rundă de finanțare, sugerând vă vor urma și altele. (VentureBeat)

3. Google vrea să creeze un sistem de alertare în caz de cutremur, folosind accelerometrele smartphone-urilor cu Android. Accelerometrul, spun cei de la Google, poate depista și diferenția valurile seismice. Notificările de cutremur vor fi trimise în momentul sesizări valului seismic primar, care precede cu câteva secunde valul secundar, ce este, de regulă, mult mai puternic. (Profit.ro)

4. TikTok a colectat în masă adresele MAC ale dispozitivelor cu Android, fără a înștiința sau a da utilizatorului posibilitatea dezactivării, profitând de o vulnerabilitate a sistemului de operare dezvoltat de Google. Colectarea ar fi fost făcută în scopuri de publicitate și ar fi fost operată până în noiembrie anul trecut. (WSJ)

5. Microsoft a anunțat că va lansa Xbox Series X în noiembrie, fără să înainteze o anumită dată. Halo Infinite, joc pe care compania americană vroia inițial să-l lanseze simultan cu consola, va fi disponibil de anul viitor. (The Verge)

Bonus: Mozilla închide biroul din Taipei și va concedia în jur de 250 de angajați. Totodată, unele din echipele interne vor fi reorganizate pentru ca producătorul browser-ului Firefox să facă față provocărilor ridicate de pandemie. (Vice)

6. Microsoft a făcut 15 achiziții în anul fiscal 2020, în valoare de $2.4 miliarde, mult mai puțin decât cele $9 miliarde cheltuite în anul anterior, se arată într-o serie de documente din care se poate constata cât câștigă gigantul american pe fiecare nișă. Tot acolo se poate vedea cum Microsoft a adăugat companii precum Netflix, Hulu și Tencent pe lista rivalilor. (GeekWire)

7. Walmart se aliază cu Instacart pentru a face livrări în aceeași zi, ca Whole Foods a celor de la Amazon. Cele două companii au lansat un program pilot disponibil în California și Oklahoma. (CNBC)

8. Apple trebuie să plătească peste $506 milioane de dolari pentru încălcarea cu bună știință a unor patente legate de tehnologia LTE deținute de PanOptis, a decis un complet federal de jurați din Texas. PanOptis mai are la activ $13.2 milioane de dolari câștigați în urma unei înțelegeri care a urmat unui proces cu Huawei. (Law360)

9. Samsung Display a prezentat un nou tip de ecran, cu rată variabilă de refresh. Ecranul, care va fi folosit pentru prima oară pe smartphone-ul Note20 Ultra, va reduce consumul de energie prin adaptarea ratei de împrospătare a imaginii în funcție de conținutul afișat și evitând, astfel, folosirea unei rate mari când aceasta nu este necesară. (AnandTech)

10. Google are câștig de cauză într-un proces în care a fost acuzat de încălcarea drepturilor de autor în urma preluării neautorizate de pe alte site-uri și afișării în paginile motorului său de căutare a versurilor de melodii. (Hollywood Reporter)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Primul investitor în Lyft poate câștiga $100 milioane după o investiție de $30.000
Houseparty a avut 50 milioane de utilizatori noi în martie – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău