Aplicația Robinhood va intra azi la tranzacționarea pe bursa americană – Cronica de Business

1. În intervalul aprilie – iunie 2021, Orange România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 268 milioane de euro, în creștere cu 11% față de aceeași perioadă a anului anterior. În primele șase luni din 2021, evoluția este de 6,6% până la 532 milioane de euro. (Profit.ro)

2. Constructorul auto german VW a raportat vânzări de 67,29 miliarde euro pe trimestrul 2 și un profit de de 6,55 miliarde euro. În perioada similară a anului trecut vânzările au fost de 41.08 miliarde euro, iar profitul de 2.39 miliarde euro. În aprilie, mai și iunie, VW a livrat 2,55 milioane de automobile. Nivelul profitului pe primele 6 luni, 11,4 miliarde euro, este mai mare decât cel înregistrat în perioada de pre pandemie. (CNBC)

3. Facebook a înregistrat pe trimestrul 2, rezultate peste așteptările analiștilor. Veniturile au urcat la $28,58 miliarde, cu 56% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce profitul a fost de $10,4 miliarde. Prețul reclamelor a crescut cu 47% YoY. (ZDNet)

4. Grupul Electrica a anunțat achiziția unui portofoliu de 207MW de energie regenerabilă de la compania Monsson. Au fost semnate cu Monsson contracte de vânzare-cumpărare de părți sociale în trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând 207MW de energie regenerabilă, compus din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare și un parc eolian în zona Dobrogea. (Hotnews)

5. Aplicația Robinhood va intra azi la tranzacționarea pe bursa americană. Listarea se va face la un preț de $38 pe acțiune, ceea ce duce capitalizarea companiei la aproximativ $32 miliarde. (WSJ)

6. Constructorul aeronautic american Boeing, care profită de la începutul anului de pe urma reluării livrării de avioane de tip 737 MAX, a anunțat că a revenit ”pe verde” în trimestrul doi, după ce a înregistrat pierderi timp de șase trimestre la rând. (Profit.ro)

7. Didi analizează opțiunea de a ieși de pe bursa americană și a redeveni o companie privată pentru a calma Beijingul și pentru a compensa investitorii pentru pierderile de dupa listare. (WSJ)

8. Bitcoin a urcat din nou peste pragul de $40.000, pe care îl mai depășise, pentru foarte scurt timp, la începutul săptămânii. Pragul de $40.000 este văzut de analiștii tehnici ca un nivel de rezistență pentru prețul criptomonedei. (Profit.ro)

9. La 5 ani de la achiziționarea de către Microsoft, veniturile LinkedIn au depășit pentru prima oară $10 miliarde/an. Veniturile pe trimestrul 4, fiscal, au crescut cu 46% comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind de aproape $3 miliarde. (GeekWire)

10. Startup-ul american Duolingo, operatorul platformei omonime pentru învățarea limbilor străine, a atras $521 de milioane printr-o ofertă publică inițială la New York, fiind evaluat la $3,66 miliarde, peste așteptări. Compania a vândut 5,1 milioane de acțiuni, la prețul de $102/acțiune. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Profitul BVB, scădere de 42% – Cronica de Business
Economia României a crescut în primele 6 luni din acest an cu 5,8% – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău