Aplicațiile de videoconferințe au înregistrat 62 milioane de download-uri într-o singură săptămână – Cronica de Tehnologie

1.  Office 365 va deveni Microsoft 365 din 21 aprilie și va primi o serie de instrumente noi, unele bazate pe inteligență artificială. Printre noutăți se numără Family Safety, o aplicație de Android și iOS care contorizează screen time-ul pe mai multe tipuri de dispozitive, oferă funcție de location sharing pentru membrii familiei și permite limitarea timpului alocat de cei mici pentru jocuri. Prețurile abonamentelor rămân aceleași, $7 respectiv $10 pe lună. (VentureBeat)

2. Twitter a șters o postare a lui Rudy Giuliani și două ale lui Jair Bolsonaro pentru dezinformări legate de coronavirus. Avocatul lui Donald Trump și fostul primar din New York a scris că hidroxiclorochina este eficientă împotriva COVID-19, ceea nu s-a dovedit încă științific, iar președintele Braziliei a minimalizat gravitatea pandemiei și importanța carantinei. (News.ro)

3. Facebook va cumpăra toate monitoarele de realitate augmentată și va licenția tehnologia folosită de Plessey, o companie britanică pe care și Apple a intenționat recent să o cumpere. (The Information)

4. Izolarea de teama virusului COVID-19 a forțat Apple să-și adapteze politica de păstrare a secretelor și să le permită unora din ingineri să ia acasă versiuni de test ale dispozitivelor la care lucrau pentru a continua dezvoltarea de acasă. (Bloomberg)

5. Un tribunal federal din Washington DC a decis că încălcarea politicilor unui site nu înseamnă automat hacking și nu contravine legii. (ArsTechnica)

6. Datele personale ale tuturor cetățenilor georgieni (Georgia, țara), inclusiv decedați, au fost publicate pe un forum de hacking. Într-o bază de date creată în Microsoft Access, se regăsesc numele și adresele complete, datele de naștere și numerele de telefon ale 4,9 milioane de persoane. (ZDNet)

7. Aplicațiile de videoconferințe au înregistrat 62 milioane de download-uri într-o singură săptămână, între 14 și 21 martie. Creșterea de la o săptămână la alta este de 45%. (TechCrunch)

8. Airbnb a extins perioada pentru care se pot anula gratuit rezervările. Pot fi anulate, cu recuperarea completă a banilor, rezervările făcute înainte de 14 martie, care încep înainte de sau din 31 mai. Airbnb a creat un fond de $250 milioane prin care va plăti gazdelor 25% din valoarea rezervărilor pierdute astfel. (CNBC)

9. Ryzen 4000 este un “game changer” pe laptopuri și noul lider în ceea ce privește performanța. Procesoarele AMD reușesc să bată Intel în condițiile unui consum redus de energie și a unor temperaturi scăzute. (PCWorld)

10. Un ghid pentru reprezentările 3D ale animalelor din paginile Google Search. La aproape un an de când a lansat această facilitate, Google oferă reprezentări tridimensionale pentru un număr nu tocmai mare de animale, de la crocodili și urși la rechini și caracatițe. (9to5Google)

Ți-ar mai putea plăcea
Oamenii de știință au creat cel mai mic cip wireless injectabil, vizibil doar la microscop – Cronica de Tehnologie
Există peste 8.000 de ATM-uri pentru Bitcoin la nivel global – Cronica de Tehnologie
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău