App Store a avut vânzări de $1,42 miliarde de sărbători, un nou record – Cronica de Tehnologie

1. Vulnerabilități multiple, care permit accesarea datelor personale, vizualizarea clipurilor private și postarea clipurilor noi, au fost descoperite la TikTok de israelienii de la Check Point Research. TikTok a primit notificarea pe 20 noiembrie și a rezolvat toate problemele până pe 15 decembrie. (Profit.ro)

2. Twitter va permite utilizatorilor să limiteze răspunsurile la postările proprii. În plus față de felul în care funcționau până acum, reply-urile vor putea fi acceptate doar pentru followeri, pentru anumite persoane selectate manual și vor putea fi dezactivate complet. Ultima opțiune se va numi Statement. (The Verge)

3. 2019 a fost cel mai bun an pentru serviciile Apple, spune Eddy Cue, șeful diviziei Internet Software and Services. Printre cele mai remarcabile realizări ale serviciilor Apple se numără Globurile de Aur primite de Apple TV+, cei peste 100 de milioane de utilizatori la care a ajuns Apple News și cele peste 800.000 de show-uri disponibile în Apple Podcasts. (Apple)

4. Google Project Zero va testa un nou sistem în care problemele de securitate vor fi făcute publice după 90 de zile indiferent de data la care acestea au fost rezolvate. Google spune că 97.7% din problemele de securitate descoperite până acum au fost rezolvate în cel mult 90 de zile. (9to5Google)

5. Twitch a avut venituri din reclame de $230 milioane în 2018, iar la jumătatea anului trecut se estima că în 2019 veniturile vor fi de $300 milioane. Obiectivul intern era fixat la $500-$600 milioane. (The Information)

6. Telegram a decis să nu integreze un portofel pentru criptomonede în serviciul său de chat înainte să primească aprobarea oficialităților americane. (CoinDesk)

7. Quibi a prezentat la CES o tehnologie care păstrează ceea ce este important în cadrele video, indiferent de orientarea orizontală sau verticală a dispozitivului. Soluția nu este una strict de natură tehnică, ci necesită și respectarea anumitor condiții de încadrare din partea creatorilor. (Engadget)

8. App Store a avut vânzări de $1,42 miliarde de sărbători, un nou record, cu 16% mai mult decât anul trecut. Doar în ultima zi a anului trecut utilizatorii au cheltuit $386 milioane. De când există App Store, dezvoltatorii de jocuri și aplicații au câștigat împreună peste $155 miliarde. (Profit.ro)

9. Misiunea lunară chineză Chang’e 4, prima din lume care a realizat un soft landing în zona nevăzută de pe Pământ a Lunii, a făcut publice imaginile și datele colectate pe parcursul a 12 zile locale, care echivalează cu aproape un an pe Pământ. Anul acesta, China vrea să trimită o nouă misiune pe Lună, care să aducă înapoi 2 Kg de regolit – praful care acoperă suprafața satelitului. (ArsTechnica)

10. Ring a concediat 4 angajați care au accesat conturile utilizatorilor în mod necorespunzător și au vizionat filmările acestora. Compania deținută de Amazon a făcut obiectul unor interpelări ale senatorilor americani din cauza securității precare. (Vice)

Ți-ar mai putea plăcea
Americanii au cheltuit anul trecut $138, în medie, pe aplicații, cu 38% mai mult decât în 2019 – Cronica de Tehnologie
Facebook cumpără PlayGiga, un startup spaniol specializat în cloud gaming – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău