App Store a facilitat anul trecut vânzări de $519 miliarde – Cronica de Tehnologie

1. 6 foști angajați și executivi eBay sunt acuzați că au hărțuit un cuplu care opera un newsletter în care era criticată compania americană. Cei 6 au trimis mesaje anonime de amenințare însoțite de pachete “sugestive”, precum o coroană funerară, o cutie cu gândaci vii și o mască însângerată de porc. (CBS Boston)

2. Facebook refuză să împartă veniturile din publicitate cu presa din Australia, respingând o ofertă în acest sens a guvernului din această țară. Gigantul american spune că știrile nu-i aduc venituri importante, lăsând de înțeles că ar renunța mai degrabă să afișeze știri, decât să împartă veniturile din publicitate cu media locală. (Profit.ro)

3. Walmart anunță un parteneriat cu Shopify, prin care urmărește extinderea marketplace-ului care găzduiește deja peste 75 de milioane de produse. Marketplace-ul companiei americane va primi anul acesta 1.200 de comercianți care folosesc platforma Shopify. (Bloomberg)

4. Companiile americane au primit undă verde de la Guvernul Statelor Unite să colaboreze cu Huawei în vederea stabilirii standardelor pentru rețelele 5G. Includerea Huawei pe lista neagră anul trecut a creat probleme pentru companiile americane care dezvoltă tehnologii 5G. Acestea nu s-au mai implicat în negocierile privind standardele și s-au trezit cu probleme de compatibilitate în echipamentele dezvoltate de producători diferiți. (News.ro)

5. WhatsApp și-a lansat serviciul de plăți prin Facebook Pay, Brazilia fiind prima și, deocamdată, singura țară în care acesta este disponibil. În această fază, nu sunt percepute comisioane pentru utilizatori, însă firmele trebuie să plătească 3,99% din banii primiți astfel. (TechCrunch)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

6. App Store a facilitat anul trecut vânzări de $519 miliarde. Suma include produse software și hardware vândute și în alte părți, dar având toate ca punct de plecare activități realizate pe dispozitivele companiei. Apple spune că doar pentru $61 miliarde dintre acestea a perceput comision. (Profit.ro)

7. 9 aplicații matrimoniale ale aceluiași producător au expus datele utilizatorilor din cauza securității precare. Au putut fi accesate 2,5 milioane de înregistrări, însumând 845GB de date. (Wired)

8. Microsoft Teams va extinde numărul de persoane care pot participa la convorbirile video. Din toamnă, în loc de 9 persoane, limita va fi ridicată la 49. Teams va fi din acest punct de vedere la nivelul Zoom și peste Google Meet, care este limitat la 16 participanți. (VentureBeat)

9. Walmart a cumpărat proprietatea intelectuală și tehnologia dezvoltată de CareZone, un startup din zona sănătății care, printre altele, deține o aplicație prin care se poate gestiona digital medicamentația. Valoarea estimată a tranzacției este de $200 milioane. (CNBC)

10. Square a cumpărat Verse, o aplicație spaniolă de plăți P2P. Verse va continua să funcționeze separat și va ajuta Square să se extindă în Europa. (Square)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a integrat Meet cu Gmail pentru utilizatorii de business și cei din educație – Cronica de Tehnologie
Cronică de Tehnologie – Suportul pentru Windows 7 va înceta în Ianuarie anul viitor
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău