App Store a generat venituri de peste $260 de miliarde pentru dezvoltatori – Cronica de Tehnologie

1. App Store a generat venituri de peste $260 de miliarde pentru dezvoltatori, de când există. Această sumă a crescut, în ultimul an, cu $60 de miliarde. Există peste 745 de milioane de subscripții intermediate de magazinul de aplicații deținut de Apple. (Profit.ro)

2. CEO-ul Signal, Moxie Marlinspike, și-a dat demisia. Până la numirea unui nou CEO, rolul acestuia este preluat de Brian Acton, unul din fondatorii WhatsApp. (Signal)

3. Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor a ordonat Europol să șteargă o mare parte din datele personale obținute ilegal. Europol deține cel puțin 4 petabytes de date, conform unor documente interne. (The Guardian)

4. Huawei a investit în 56 de companii chineze, prin fondul Hubble, înființat în 2019. Majoritatea companiilor au legătură cu producția cipurilor, a componentelor necesare acestora, a echipamentelor de producție și a software-ului specific. (WSJ)

5. Take-Two Interactive cumpără Zynga, dezvoltatorul jocului FarmVille. Tranzacția este evaluată la $12.7 miliarde, cu $9.86 plătiți pentru fiecare acțiune. (Profit.ro)

6. Monitoarele de PC-uri au reprezentat una dintre cele mai dinamice categorii de produse prezente la CES 2022. Producătorii au venit cu tehnologii noi, designuri îndrăznețe, formate noi ale imaginii și rate de refresh și de 360Hz. (The Verge)

7. T-Mobile a început să blocheze funcția Private Relay de pe iPhone și Mac, alăturându-se altor operatori mobili care au făcut același lucru sau doar au anunțat că vor lua măsuri. Private Relay ascunde IP-ul utilizatorilor, trecând traficul prin mai multe servere intermediare, iar operatorii sunt nemulțumiți că pierd accesul la datele personale. (9to5Mac)

8. Honor a anunțat Magic V (de la €1.388), primul smartphone pliabil al companiei. Acesta are un ecran intern de 7,9 inch și unul extern de 6,45 inch, cu 120Hz rată de refresh. Producătorul spune că sistemul de pliere este suficient de robust pentru a rezista la 200.000 de acționări. (Profit.ro)

9. Compania chineză de edtech, New Oriental, a disponibilizat anul trecut 60.000 de oameni, după ce veniturile au scăzut cu 80%. Problemele au apărut după ce Beijingul a schimbat legislația privitoare la educația after-school. (Bloomberg)

10. Norton 360 instalează, pe ascuns, un instrument de minare ETH, însă, acesta operează doar dacă este activat de utilizator. Un test arată că valoarea câștigată în urma minării este egală cu costul energiei consumate. În plus, utilizatorul iese în pierdere după ce plătește comisionul de 15% către Norton. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
$407.6 milioane s-au cheltuit în întreaga lume pe aplicații de Crăciun – Cronica de Tehnologie
Toyota lansează un sistem de stocare a energiei pentru zone rezidențiale – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău