Apple a anunțat că va rezolva problema încălzirii excesive de la iPhone 15 printr-un update de software – Cronica de Tehnologie

1. Apple a anunțat că va rezolva problema încălzirii excesive de la iPhone 15 printr-un update de software. Compania a identificat un bug pe care-l va repara prin viitorul update, dar există și aplicații terțe, printre care Instagram și Uber, care contribuie la încălzire, după trecerea la noua versiune de iOS. Apple spune că lucrează împreună cu aceștia pentru a rezolva problemele. (WSJ)

2. NSA va lansa un centru de securitate pentru inteligența artificială, care va fi încorporat în Cybersecurity Collaboration Center, în cadrul căruia agenția colaborează cu parteneri din spațiul privat. NSA folosește deja AI-ul în analizarea amenințărilor, însă, deciziile sunt luate de oameni. (AP)

3. AI-ul Meta a fost antrenat cu postările publice de pe Facebook și Instagram, a anunțat Nick Clegg, unul din executivii de top ai companiei. Clegg a ținut să accentueze că nu au fost folosite postările sau mesajele private ale utilizatorilor. (Profit.ro)

4. Reprezentanții Apple au purtat discuții, în ultimele luni, cu oficialii guvernului chinez, legat de noile reguli care prevăd interzicerea aplicațiilor străine neînregistrate. Deși Apple s-a arătat îngrijorată în legătură cu modul în care această măsură îi va afecta utilizatorii, oficialii chinezi au transmis că regulile trebuie implementate cu strictețe. (WSJ)

5. Intel a început să producă cipuri în Irlanda, folosind mașini de litografie cu ultraviolete extreme. O astfel de mașinărie costă $150 de milioane (una singură) și este mare cât un autobuz. Fabrica de lângă Dublin, în care au fost investite $18.5 miliarde, este și prima care dezvoltă cipuri, în volum mare, folosind procesul de fabricație Intel 4. (Reuters)

6. Autoritățile franceze au dat undă verde update-ului de software prin care Apple rezolvă problema radiațiilor pe iPhone 12. În urma recentei măsurări a nivelului de radiații emise de acest model, Franța decisese blocarea vânzărilor pentru iPhone 12. (Reuters)

7. Apple va integra un motor de căutare propriu pe dispozitivele și aplicațiile companiei, care ar trebui să ofere rezultate mai bune și care, la un moment dat, ar putea chiar să înlocuiască Google Search. Eforturile Apple în acest sens sunt conduse de John Giannandrea, fost executiv Google. (Profit.ro)

8. Huawei a făcut lobby în Grecia, în ultimii ani, pentru a putea derula proiecte importante. Mesajele interne arată că angajații companiei discutau despre oferirea de cadouri pentru oficialii greci și rudele acestora, care includeau smartphone-uri, smartwatch-uri și vin. Anul trecut, vânzările Huawei în Grecia au crescut cu 56%. (NY Times)

9. Su Zhu, unul dintre co-fondatorii Three Arrows Capital, a fost arestat în Singapore, când încerca să părăsească țara. Acesta primise patru luni de închisoare pentru că nu a colaborat cu autoritățile care investigau modul în care s-a făcut lichidarea. Celălalt co-fondator, Kyle Davies, este și el căutat. (TechCrunch)

10. Quest 3 va dobândi un sistem de monitorizare a părții de sus a corpului, prin intermediul camerelor laterale. O altă noutate, numită Generative Legs, va estima poziția picioarelor. Când vor fi introduse, printr-un update, în decembrie, cele două vor completa reprezentarea virtuală a corpului fără ajutorul unor dispozitive externe. (UploadVR)

Ți-ar mai putea plăcea
Tesla a început să-și doteze stațiile de încărcare cu internet prin satelit – Cronica de Tehnologie
Apple și-ar putea prezenta prima cască de realitate mixtă în primăvară, urmând ca lansarea pe piață să aibă loc cândva spre finalul toamnei – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău