Facebook a anunțat oficial moneda virtuală Libra, Franța deja vrea să o reglementeze – Cronica de Tehnologie

1. Facebook a anunțat oficial moneda virtuală Libra, care va fi disponibilă din 2020. Libra este susținută de 27 de organizații și companii, printre care Mastercard, PayPal, PayU și Visa, iar Facebook speră ca până în momentul lansării Libra Association să fie compusă din peste 100 de membri. Bazată pe tehnologia blockchain, Libra va fi însoțită de portofelul electronic Calibra și legată de o rezervă de active reale pentru a evita fluctuații majore. (News.ro)

2. Libra întâmpină deja opoziție în Europa, acolo unde Ministrul de Finanțe francez a cerut o reglementare mai strictă pentru Facebook și a declarat că această monedă nu trebuie văzută cu un înlocuitor pentru valutele tradiționale. Parlamentarul European Markus Ferber a spus și el că, fără o reglementare strictă, Facebook poate deveni o “bancă din umbră”. (Bloomberg)

3. Nici în Statele Unite nu este privită cu ochi buni noua monedă virtuală a Facebook. Membra Congresului și a Partidului Democrat Maxine Waters vrea ca planurile Facebook pentru această nouă “expansiune necontrolată” în viețile oamenilor să fie întrerupte până când Congresul va avea timp să evalueze implicațiile și să legifereze în consecință. (The Verge)

4. Twitch a cumpărat platforma socială Bebo cu $25 milioane. Achiziția, care include drepturile de proprietate intelectuală și angajații, va ajuta serviciul deținut de Amazon să-și dezvolte business-ul de esports. (TechCrunch)

5. iOS 13 va notifica utilizatorul atunci când există o subscripție activă pentru o aplicație care urmează să fie dezinstalată. Utilizatorul va fi întrebat în momentul în care vrea să dezinstaleze o aplicație dacă dorește să renunțe și la abonamentul plătit pentru serviciile acesteia. (The Verge)

6. Samsung a anunțat că va organiza un eveniment Unpacked pe 7 august în Brooklyn, eveniment în care cel mai probabil va fi prezentat flagship-ul Galaxy Note 10. Ca și anul trecut, Samsung devansează lansarea lui Note 10 pentru ca acesta să prindă mai mult timp pe piață înaintea apariției noilor iPhone-uri. (Cnet)

7. Amazon își va extinde rețeaua de transport aerian pentru marfă la 70 de avioane până în 2021. Compania americană a semnat un contract cu GE Capital Aviation Services prin care va închiria 15 avioane Boeing 737-800. (VentureBeat)

8. O vulnerabilitate 0-day a fost descoperită în Firefox, iar Mozilla a lansat deja un update. Există semne că vulnerabilitatea a fost exploatată de hackeri, care cel mai probabil au atacat posesorii de monede virtuale. Ultima problemă de această amploare a fost descoperită în Firefox în urmă cu aproape 3 ani. (Profit.ro)

9. Samsung și SK Telecom vor cerceta și dezvolta împreună tehnologiile de bază ale viitorului standard 6G. Operatorul sud-coreean a semnat săptămâna trecută acorduri asemănătoare cu Nokia și Ericsson. (KoreaTimes)

10. Oamenii de știință au reușit că crească cu 50% eficiență procesului de desalinizare a apei cu ajutorul luminii și a nanoparticulelor. Aceștia pur și simplu au folosit o lentilă din plastic pentru a concentra raza de lumină într-un anumit punct. (Phys)

Ți-ar mai putea plăcea
Panasonic va începe să producă o nouă generație de baterii litiu-ion, care ar urma să ofere o autonomie mai mare cu peste 15% – Cronica de Tehnologie
Amazon a cheltuit $9.6 miliarde în ultimul trimestru pe livrări, cu 46% mai mult decât în urmă cu un an – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău