Apple a anunțat noile chipset-uri M2 Pro și M2 Max, construite pe 5nm – Cronica de Tehnologie

1. Criptomonede în valoare de $415 milioane au fost furate din conturile FTX de hackeri, susține compania intrată în faliment. Hack-ul ar fi avut loc în noiembrie, la puțin timp după colapsul serviciului, vreme la care se estima că paguba este de $477 de milioane. (CNBC)

2. Microsoft urmează să anunțe disponibilizări, la fel ca multe alte companii americane de tehnologie. Unele surse susțin că este vizată 5% din forța de muncă, adică aproximativ 11.000 de job-uri. (Sky News)

3. Apple ar fi renunțat la dezvoltarea unei perechi de ochelari de AR ușori din cauza dificultăților tehnice întâmpinate în procesul de proiectare. În schimb, compania se va concentra pe o cască de VR mai ieftină, care ar putea costa $1,500 și ar urma să fie lansată în 2024 sau 2025. (Profit.ro)

4. Piața smartphone-urilor a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu 17%. Pe întreg anul 2022, livrările au fost mai mici cu 11% față de 2021, fiind cel mai slab an din ultima decadă. (Profit.ro)

5. Apple a anunțat noile chipset-uri M2 Pro și M2 Max, construite pe 5nm. M2 Pro are un procesor cu 12 nuclee, care promite un spor de performanță de 20% față de M1 Pro. Cu 67 de miliarde de tranzistori M2 Max, este „cel mai puternic și cel mai eficient chipset de laptop”, conform producătorului american. (MacRumors)

6. Noile chipset-uri Apple vor fi disponibile pe două noi laptopuri MacBook Pro de 14 și 16 inch. Laptopurile vor avea până la 96GB memorie RAM unificată, stocare SSD de până la 8TB și o autonomie de până la 22 de ore. Acestea vor fi disponibile din 24 ianuarie începând de la $1,200, respectiv de la $2,500. (Profit.ro)

7. Google lucrează la un dispozitiv de localizare care să concureze cu Apple AirTag, ce va folosi o conexiunea UWB pentru o localizare mai precisă. În paralel, Google dezvoltă și rețeaua Finder Network, care va fi folosită într-un mod similar rețelei Find My dezvoltată de Apple. (Profit.ro)

8. Un inginer Tesla a mărturisit că producătorul auto a fabricat un clip de promovare în care a prezentat facilități pe care mașinile nu le aveau. În filmarea respectivă, o mașină Tesla putea fi văzută oprind și plecând singură de la semafor. Elon Musk a postat clipul la vremea respectivă spunând că „Tesla se conduce singură”. (Reuters)

9. Consiliul de Supraveghere care evaluează deciziile importante de moderare a conținutului de pe platformele sociale deținute de Meta cere modificarea regulilor privind nuditatea. Cererea vine după ce Consiliul a întors două decizii prin care au fost blocate postări cu o persoană nonbinară și un transgender la bustul gol. (TechCrunch)

10. Samsung a prezentat camera foto pentru smartphone-uri ISOCELL HP2 de 200MP. Printr-un proces de „pixel binning”, aceasta realizează fotografii de 50MP cu pixeli de 1.2μm sau fotografii de 12,5MP cu pixeli de 2.4μm. Este foarte posibil ca această cameră să fie folosită de Galaxy S23 Ultra, cel mai scump model al viitoarei serii de smartphone-uri. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Parlamentul European a adoptat o rezoluție care interzice folosirea recunoașterii faciale în zone publice și a inteligenței artificiale de poliție – Cronica de Tehnologie
Google: Israel este, de departe, țara cea mai frecvent vizată de atacurile cu ransomware – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău