Apple a depășit Aramco la profitabilitate – Cronica de Business

1. Amazon ar putea obține până la $148 milioane dacă își vine o parte din participația la compania britanică de livrări de mâncare Deliveroo, care urmează să se listeze pe bursa de la Londra. (Bloomberg)

2. Bittnet Systems îşi propune pentru acest an o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane lei şi un profit brut de 12,8 milioane lei. (News.ro)

3. Apple a depășit, pentru prima dată în istorie, gigantul saudit Aramco la profitabilitate. Compania de tehnologie a înregistrat un profit de $57,4 miliarde în anul fiscal 2020, peste cele $49 miliarde realizate de Aramco, saudiții fiind puternic afectați dee căderea prețului la petrol. (Quartz)

4. Grupul britanic Kingfisher, proprietarul Brico Dépôt, și-a redus, anul trecut, cu circa 40% pierderea pe piața din România. Vânzările au crescut cu aproape 11%, la £242 milioane. (Profit.ro)

5. Lanțul Carrefour a achiziționat un competitor din Brazilia – Grupo BIG – pentru €1,1 miliarde, mișcarea urmând să îi întărească poziția în cea de-a două cea mai mare piață pentru companie, după Franța. (Financial Times)

6. Blackstone conduce o rundă de investiții în valoare de $100 milioane în startup-ul Ginger, activ în sectorul de sănătate mintală, la o evaluare de $1 miliard. (Bloomberg)

7. Veniturile în industria muzicală globală au atins anul trecut cel mai înalt nivel de după 2002, ajutate în special de serviciile de streaming precum Apple Music și Spotify. Industria a înregistrat un plus de 7,4%, până la valoarea de $21,6 miliarde. (Financial Times)

8. Aplicația de mesagerie Telegram, folosită inclusiv în România, a primit o finanțare de $150 milioane de la două fonduri de investiții din Emiratele Arabe Unite. (Profit.ro)

9. Compania româno-americană UiPath, evaluată recent la $35 miliarde, achiziționează o firmă IT din SUA care a făcut pionierat în integrarea de API-uri. Cloud Element este o platformă de integrare de API-uri care are clienți precum SAP, Capital One, DocuSign, Xerox. (Hotnews.ro)

10. Raiffeisen Bank, a cincea cea mai mare bancă din România, a înregistrat în 2020 un profit net de 644 milioane lei, în scădere cu 17% faţă de 2019, în timp ce veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 1%, la 1,7 miliarde lei. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Un fond de investiții vrea înlăturarea lui Jack Dorsey de la Twitter – Cronica de Business
Lady Gaga în parteneriat cu Amazon, iar războiul comercial al lui Trump se dovedește foarte costisitor – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău