Amazon vizează o investiție de $1 miliard în India – Cronica de Business

1. Hotelul Parc, cea mai mare structură de cazare din Arad,a fost scos la vânzare, proprietarii, un grup de oameni de afaceri români, printre care și Aurel Muntean, care mai deține și hotelul Împăratul Romanilor din Sibiu, cerând €8 milioane. (Profit.ro)

2. Producătorul britanic de dube electrice Arrival a atras o finanțare în valoare de £85 milioane din partea producătorilor auto Kia și Hyundai. (The Guardian)

3. Femeile angajate la grupul bancar Citigroup câștigă, în medie, cu 27% mai puțin decât bărbații din companie. (Reuters)

4. Volumul de locuințe a căror construcție a fost terminată în primele nouă luni din 2019 a depășit 46.000 de unități. Probabilitatea ca 2019 să fie cel mai prosper an din ultimul deceniu este destul de mare. De cealaltă parte, volumul tranzacțiilor de anul trecut a fost cel mai mic din ultimii trei ani, de când s-a schimbat metoda de calcul. (Profit.ro)

5. Jeff Bezos a promis o investiție în valoare de $1 miliard din partea gigantului Amazon în India pentru a aduce business-urile mici și mijlocii din țara asiatică în era digitală. (Financial Times)

Bonus:

6. Producătorul de cosmetice Laboratoires de Biologie Végétale Yves Rocher intenţionează să preia Sabon Holdings. (News.ro)

7. Omul de afaceri Dumitru Becșenescu și alți cinci acționari ai Holistic Soft, societate înființată în 2018 și specializată în editarea de aplicații software, și-au vândut participațiile către Ștefan Robert Becșenescu, unul dintre fii lui Dumitru Becșenescu, care a devenit astfel acționarul unic al companiei. (Profit.ro)

8. General Motors va transfera 1.350 de angajați cu contracte temporare în posturi full-time în primul trimestru al acestui an. (Reuters)

9. Dida Chuxing, rivalul companiei chineze de ridesharing Didi Chuxing, caută o evaluare pre-IPO de $300 milioane. Compania s-ar putea lista pe bursa din Hong Kong. (Bloomberg)

10. Dacia a fabricat 349.466 autovehicule în 2019, în uzina din România, după ce luna decembrie s-a încheiat cu un volum redus, cu 22.937 unități produse. Uzina Dacia are o capacitate maximă de 350.000 de autovehicule, o limită care nu a fost atinsă niciodată. Este cel mai mare volum de mașini produse de Dacia la Pitești. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Disney a vândut bilete de peste $8,1 miliarde – Cronica de Business
Papalekas iese din afacerea Globalworth – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău