Apple a dezvoltat două prototipuri de iPhone-uri care se pliază asemenea vechilor telefoane cu clapetă – Cronica de Tehnologie

1. Uber a realizat, pentru prima oară, profit operațional la nivel de an – $1.1 miliarde în 2023. Veniturile companiei din ultimul trimestru au crescut cu 15% YoY la $9.9 miliarde, iar numărul celor care îi folosesc serviciile cel puțin o dată pe lună a ajuns la 150 de milioane. (FT)

2. O singură firmă chineză operează peste 100 de site-uri, deghizate în publicații locale de știri, care promovează conținut pro-China. Propaganda chineză este, astfel, transmisă în 30 de țări din Europa, Asia și America Latină. (Reuters)

3. Disney investește $1.5 miliarde în Epic Games. Cele două companii vor dezvolta un ”univers” în care oamenii vor putea juca, viziona, cumpăra și interacționa cu personajele și poveștile Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar și altele. (News.ro)

4. Apple a dezvoltat două prototipuri de iPhone-uri care se pliază asemenea vechilor telefoane cu clapetă. Cele două se află în fazele incipiente ale dezvoltării și nu vor intra în producție mai devreme de 2024 sau 2025. (The Information)

5. Timp de cel puțin cinci ani, China a avut acces la mai multe structuri importante din infrastructura Statelor Unite. Conform unui raport al mai multor instituții de informații, hackerii din grupul Volt Typhoon, susținuți de guvernul chinez, au atacat rețele de apă, transport, energie și comunicații, folosind vulnerabilități ale unor routere, VPN-uri și firewall-uri. (Axios)

6. Ransomware-ul le-a adus atacatorilor suma record de $1,1 miliarde anul trecut, când s-a constatat o escaladare majoră a frecvenței și amplorii atacurilor. Cu un an înainte, recompensele de pe urma atacurilor cu ransomware aduceau  $567 de milioane. (Chainalysis)

7. Apple a lansat un model lingvistic open-source, pe care l-a dezvoltat împreună cu Universitatea din California. Numit MGIE, acesta poate edita imaginile pe baza comenzilor scrise. AI-ul poate realiza o multitudine de editări, de la simple reglări ale culorilor, până la prelucrări complexe, de tip Photoshop. (VB)

8. Ecranul căștii Vision Pro are o densitate a pixelilor de 3.386 PPI, mult peste ceea ce oferă, de exemplu, smartphone-urile. În ciuda acestui fapt, ecranul nu este 4K din punct de vedere tehnic și are un câmp vizual de aproximativ 100 de grade. (iFixit)

9. Microsoft a lansat un nou design pentru Copilot, alături de mai multe îmbunătățiri tehnice. Printre altele, versiunea Balanced a chatbot-ului folosește un nou model lingvistic, numit Deucalion, iar utilizatorii pot acum comanda modificări ale imaginilor generate de AI. (Profit.ro)

10. Iranul ar putea încerca să influențeze alegerile din Statele Unite prin operațiuni cibernetice, avertizează Microsoft. Gigantul american oferă ca exemplu campaniile derulate de Iran împotriva Israelului, care includ știri false create cu ajutorul inteligenței artificiale. (The Register)

Ți-ar mai putea plăcea
Nepalul va interzice TikTok pentru că afectează „armonia socială” – Cronica de Tehnologie
Cercetătorii americani au creat o cameră foto de dimensiunea unei boabe de sare – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău