Apple a făcut de peste două ori mai multe teste cu mașini autonome anul trecut comparativ cu 2019 – Cronica de Tehnologie

1. Apple Maps va avea o funcție de raportare a incidentelor, similară celor din Waze și Google Maps, dar cu mai puține opțiuni – accidente, radare și pericole. Noua opțiune va fi disponibilă în cadrul iOS 14.5, care ar trebui să fie lansat în următoarele săptămâni. (News.ro)

2. Amazon lucrează la un Echo cu ecran mare, care să fie montat pe perete și să joace rolul unui centru de comandă pentru smart home. Același dispozitiv va putea fi folosit pentru comunicare video, ca media player și pentru organizarea întâlnirilor – toate cu integrarea Alexa. (Bloomberg)

3. Au apărut primele imagini (neconfirmate dar credibile) cu Android 12, care arată o nouă interfață, mai curată și mai aerisită. Există un nou meniu pentru notificări, care separă conversațiile de la aplicațiile de chat de restul notificărilor, noi indicatoare și funcții pentru protejarea intimității, precum și teme grafice noi. (XDA)

4. Salesforce declară moartă ziua de lucru de la 9 la 17 și va lăsa angajații să lucreze de acasă și după încheierea pandemiei. Aceștia vor putea alege să lucreze numai de acasă sau să vină la birou între una și trei zile pe săptămână. (The Verge)

5. Favicon-urile pot fi folosite pentru urmărirea utilizatorilor, avertizează un expert în securitate. Din cauza modului în care browser-ele salvează favicon-urile în cache, acestea pot fi folosite pentru a urmări utilizatorii, inclusiv în modul Incognito sau când se folosește un VPN. (Vice)

6. Informațiile autorității antitrust din Marea Britanie, The Competition and Markets Authority, au fost accesate în mod neautorizat de 150 de ori în ultimii doi ani. În 40 dintre cazuri, datele au fost compromise după pierderea sau furtul unor dispozitive și nu toate dispozitivele erau criptate. (Bloomberg)

7. Aplicația de identificare a contacților pentru limitarea răspândirii COVID-19 a prevenit aproximativ 600.000 de infectări în Anglia și Țara Galilor, arată un studiu realizat de Alan Turing Institute și Oxford. Studiul susține că există o legătură directă între numărul de utilizatori ai aplicației (peste 21 de milioane) și cel de infectări prevenite – la fiecare creștere a numărului de utilizatori cu 1%, scade numărul infectărilor cu 2,3%. (FT)

8. Apple a făcut de mai bine de două ori mai multe teste cu mașini autonome anul trecut (aproximativ 30.264 kilometri), comparativ cu 2019 (aproximativ 12.141 kilometri). În același timp, un om a trebuit să intervină mai rar asupra sistemului de navigare, ceea ce indică un progres al fiabilității sistemului autonom. (Bloomberg)

9. Qualcomm avertizează asupra unei iminente și severe crize de cipuri, după ce Apple, Huawei și alții și-au făcut stocuri foarte mari pentru a evita problemele de producție și distribuție generate de pandemie. Criza va afecta toți producătorii care vând produse pe bază de semiconductori, de la telefoane la mașini. (Bloomberg)

10. Polițiștii din Beverly Hills pornesc muzica pe telefon atunci când sunt filmați, pentru ca algoritmii rețelelor sociale să blocheze conținutul pentru folosirea unor creații muzicale fără licență. Este o metodă ingenioasă, prin care se reușește obstrucționarea celor care filmează agenții de poliție și postează filmările pe Instagram și alte platforme sociale. (Vice)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Trump: „Google este dispus să lucreze pentru armata americană”
Google va lansa Pixel 4a pe 3 august – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău