Președintele Statelor Unite amenință rețelele sociale cu reglementarea – Cronica de Tehnologie

1. Președintele Statelor Unite amenință rețelele sociale cu reglementarea sau chiar închiderea, după ce Twitter a etichetat pentru prima oară două postări ale sale ca înșelătoare. Trump spune că rețelele sociale încearcă să cenzureze opiniile conservatoare. (Bloomberg)

2. Microsoft lansează Windows 10 May 2020, primul update major al sistemului de operare. Acesta aduce, printre altele, îmbunătățiri pentru Notepad, Cortana, Windows Subsystem for Linux, Task Manager, Calculator, precum și o nouă opțiune de resetare a PC-ului bazată pe cloud. (CNBC)

3. Livrările de PC-uri, smartphone-uri și tablete vor scădea în 2020 cu 13,6%, conform Gartner, care susține că acestea se vor opri la 1,9 miliarde de unități. Telefoanele cu 5G vor ajunge să reprezinte în 2020 11% din această piață, iar ciclul de utilizare al telefoanelor va crește la 2,7 ani. (Gartner)

4. HBO Max nu va fi, cel puțin la început, disponibil pe Roku și Amazon Fire TV. Cele două platforme au împreună o treime din piața de streaming din Statele Unite. Amazon a condiționat suportul de disponibilitatea HBO Max în Prime Video Channels, în vreme ce WarnerMedia nu pare interesată de prezența în cataloagele altor companii. (USA Today)

5. YouTube Kids, versiunea platformei video dedicată celor mici, este acum disponibilă pe Apple TV. Aceasta oferă suport pentru 4K și comenzi vocale prin Siri Remote. (Engadget)

6. Instagram începe să afișeze reclame în IGTV și împarte banii din reclame și badge-uri cu creatorii de conținut, care vor primi 55% din veniturile generate astfel. Primele reclame vor fi clipuri verticale cu o durată de cel mult 15 secunde. La început, vor participa în acest program 200 de creatori vorbitori ai limbii engleze. (The Verge)

7. Mark Zuckerberg este de părere că moderarea conținutului pe Facebook ar trebui să se limiteze la “pericolul imediat”, real, nu la orice formă de pericol. Excepție face, în opinia sa, hate speech-ul, care duce la pericolul real. (Deadline)

8. Google a lansat o nouă serie de instrumente menite să ajute afacerile afectate de pandemie, disponibile în Maps și motorul de căutare. Printre altele, restaurantele vor putea să indice partenerii de livrare preferați, pentru a ghida clienții către serviciile care percep cea mai mică taxă. (TechCrunch)

9. Samsung își va lansa în această vară propriul serviciu financiar. Samsung Money va consta într-un cont, un card de debit și integrare cu Samsung Pay, aplicație din care vor fi gestionate cheltuielile și prin care se va aplica pentru card. Compania coreeană spune că, cel puțin la început, nu vor exista taxe, iar tranzacțiile vor aduce puncte, ce vor fi folosite pentru a obține reduceri la achiziția produselor Samsung. (Profit.ro)

10. Startup-ul israelian D-ID primește o finanțare de $13.5 milioane din partea AXA Ventures. D-ID a dezvoltat o tehnologie de protejare a intimității, care alterează fețele persoanelor din imagini și filmări, atât cât sistemele de recunoaștere facială să nu le poată identifica. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
O aplicație mobilă folosește inteligența artificială pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriilor de smartphone – Cronica de Tehnologie
Armata americană cumpără date de localizare a oamenilor de la diverse tipuri de aplicații mobile – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău