Apple a început să lucreze la propriul modem – Cronica de Tehnologie

1. Apple a început să lucreze la propriul modem, care ar urma să fie folosit pe iPhone și celelalte dispozitive mobile ale companiei. Când va fi gata, modemul Apple, dezvoltat cu ajutorul tehnologiei cumpărate anul trecut cu $1 miliard de la Intel, va lua locul celui produs de Qualcomm. (Profit.ro)

2. Uber extinde serviciul Connect în peste 2.400 de orașe din SUA, la timp pentru sărbătorile de iarnă. Lansat în aprilie, Uber Connect promite livrări în aceeași zi, fără contact între destinatar și curier. (Mashable)

3. Microsoft a lansat o versiune preview a emulării x64 pentru Windows de ARM, ceea ce va permite rularea programelor pe 64 de biți în cadrul sistemelor ARM. Deocamdată, această facilitate este disponibilă celor înscriși în cadrul programului de testare Windows Insiders. (The Verge)

4. Germania a deschis o investigație antitrust împotriva Facebook, vizând condiționarea folosirii dispozitivelor Oculus de deținerea unui cont de Facebook. În august, au fost înlocuite conturile Oculus cu conturi de Facebook, care au devenit necesare pentru logarea în cadrul platformei de VR. (TechCrunch)

5. Instagram lansează o nouă funcție de shopping, de data aceasta în cadrul Reels, replica de TikTok care are, mai nou, o secțiune dedicată în cadrul aplicației. Brandurile și creatorii pot pune tag-uri către produse, pe care utilizatorii le pot salva într-o listă sau cumpăra. Instagram vinde acum în cadrul a 5 tipuri de conținut video: Newsfeed, Stories, IGTV, Live și Reels. (TechCrunch)

6. Disney va lansa un serviciu de streaming gratuit, care va fi disponibil în Europa din 23 februarie. Se va numi Star și va face parte din Disney+, oferind acces la o parte a conținutului propriu, fără abonament, dar cu reclame. Disney+ a ajuns la 86,8 milioane de abonați și se scumpește cu un dolar în SUA. (Profit.ro)

7. Adobe a lansat ultimul update pentru Flash Player și va bloca rularea conținutului Flash începând cu 12 ianuarie. O notificare va fi afișată utilizatorilor, prin care aceștia vor fi anunțați că tehnologia nu mai este suportată de producător. (ZDNet)

8. Majoritatea angajaților Apple vor reveni la birouri cel devreme în iunie, spune Tim Cook, care lasă de înțeles că Apple va deveni mai flexibilă în ceea ce privește munca de la distanță. Apple le va oferi angajaților săi o zi suplimentară de vacanță plătită, pe 4 ianuarie. (Bloomberg)

9. Nintendo a vândut anul acesta peste 1,3 milioane de console Switch în China, unde acestea sunt distribuite prin Tencent. Cifra este de aproape două ori mai mare decât vânzările însumate ale Xbox One și PS4 în această țară. (Bloomberg)

10. Franța a amendat Google și Amazon pentru folosirea cookie-urilor fără consimțământ. Google va plăti €100 milioane, iar Amazon €35 milioane. Ambele companii salvau automat cookie-uri când utilizatorii intrau pe Google.fr și Amazon.fr. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Vânzările de smartphone-uri s-au prăbușit în China – Cronica de Tehnologie
În această seară începe WWDC 2022, conferința celor de la Apple – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău