Șapte dintre cele mai vândute smartphone-uri de anul trecut au fost iPhone-uri – Cronica de Tehnologie

1. Intel va produce cipuri personalizate pentru Microsoft, bazate pe procesul de fabricare 18A, prin care sunt dezvoltate cipuri mai mici și mai eficiente din punct de vedere energetic. Intel spune și că vrea să contribuie la creșterea ponderii de cipuri construite în SUA și Europa la 50%, de la 20% în prezent. (FT)

2. Șapte dintre cele mai vândute smartphone-uri de anul trecut au fost iPhone-uri, în frunte cu iPhone 14. Samsung ocupă ultimele trei locuri din Top 10, dar nu are aici niciun flagship. (News.ro)

3. Veniturile Nvidia au crescut în ultimul trimestru cu 265% YoY, la $22.1 de miliarde. Pentru trimestrul în curs, Nvidia, care a reușit să devină principalul beneficiar al cererii de cipuri pentru inteligența artificială, se așteaptă ca veniturile sale să crească la $24 de miliarde. (CNBC)

4. Gemini a creat mai multe imagini istorice inexacte, precum un părinte fondator al SUA de culoare sau soldați asiatici și de culoare în armata germană din 1920. Google și-a cerut scuze și a promis că va rezolva problema, care vine din faptul că AI-ul a fost antrenat pe baza diversității actuale. (PCMag)

5. Folosirea malware-ului pentru furtul identității a crescut anul trecut cu 266%, arată un studiu IBM realizat prin observarea a 150 de miliarde de evenimente de securitate. Același studiu arată că hackeri găsesc din ce în ce mai multe modalități de a pătrunde în cadrul rețelelor folosind identități reale, decât prin hacking propriu-zis. (SiliconAngle)

6. Intel a anunțat rebranduirea business-ului Intel Foundry Services, care se va numi Intel Foundry. Compania a prezentat și planul pentru următorii ani în ceea ce privește procesele de construcție a cipurilor, din care se remarcă 14A, primul care va folosi cea mai nouă generație a litografiei Extreme Ultraviolet. (AnandTech)

7. Președintele american Joe Biden a semnat un ordin executiv prin care se urmărește creșterea securității cibernetice a porturilor, pe fondul amenințărilor din partea Chinei. Printre altele, vor fi investite aici peste $20 de miliarde în următorii cinci ani și este autorizată Paza de Coastă să răspundă atacurilor. (Cyberscoop)

8. Microsoft, Meta și alte companii cer Uniunii Europene să forțeze Apple să facă mai multe concesii. Acestea susțin că Apple nu a făcut suficient pentru a se pune în acord cu noua legislație DMA, care intră în vigoare pe 7 martie. (FT)

9. Google a lansat două mici modele lingvistice sub licență open-source. Gemma 2B și Gemma 7B nu beneficiază de complexitatea modelului Gemini, însă, compensează prin viteză și costuri. (The Verge)

10. Apple va securiza iMessage cu un nou protocol, numit PQ3, care adaugă criptografia Elliptic-Curve actualului sistem de criptare. Compania spune că noul protocol pregătește soluția sa de comunicare pentru epoca mult mai puternicelor computere cuantice, care vor putea sparge mai ușor sistemele actuale. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Google lansează mai multe instrumente pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Android TV – Cronica de Tehnologie
Amazon a oferit gratuit poliției din SUA sistemele de supraveghere Ring – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău