Apple a lansat aseară iOS 14.5 – Cronica de Tehnologie

1. Apple a lansat aseară iOS 14.5, cel mai important update intermediar al versiunii 14 de până acum. Acesta aduce mai multe noutăți notabile, printre care noul sistem App Tracking Transparency, în care utilizatorii sunt întrebați de la început dacă permit aplicațiilor să-i urmărească, deblocarea iPhone-ului cu Apple Watch când FaceID nu funcționează din cauza măștii, suport pentru AirTags, voci noi pentru Siri, suport dual-SIM pentru 5G pe iPhone 12 și, bineînțeles, noi emoji-uri. (News.ro)

2. Toyota cumpără divizia de mașini autonome a Lyft cu $550 milioane în cash ($200 de milioane sunt plătiți imediat, iar restul în următorii cinci ani), prin subsidiara Woven Planet Holdings. Cu o economie anuală de $100 de milioane, după această tranzacție, Lyft speră să ajungă mai rapid pe profit. Toyota a cumpărat recent un alt startup de tehnologii autonome, Pony.ai, și are propriul software pentru mașini autonomie, “Chauffeur”. (The Verge)

3. Spotify scumpește unele abonamente în SUA și UK din 30 aprilie. Abonamentul Family Plan va costa cu un dolar mai mult în SUA ($16), iar Student și Duo se vor scumpi cu o liră sterlină în UK (£6 respectiv £14). Family Plan se va scumpi cu £2 în UK, de la £15 la £17. (Reuters)

4. Zoom a lansat un nou mod de vizualizate pentru conferințele cu până la 25 de participanți. Acesta se numește Immersive View și aranjează toți participanții într-o singură scenă. Immersive View va fi disponibil pentru conturile gratuite și Pro individuale. (VentureBeat)

Promo: Campaniile de promovare pe digital au nevoie tot mai mult de media și performance media iar conceptele par destul de abstracte? Hai tu sau echipa ta de marketing la Mavericks Digital Academy pentru a înțelege mai bine performance media în contextul global de digital marketing. Înscrie-te la curs aici.

5. Cele mai multe job-uri de la viitorul campus Apple din Carolina de Nord vor gravita în jurul inteligenței artificiale și, în special, a învățării mecanice. Apple și-a propus ca, până în 2026, să creeze alte 20.000 de locuri de muncă la celelalte facilități ale companiei din Colorado, Massachusetts și Washington. (VentureBeat)

6. Tesla vrea să folosească Bitcoin pentru a stoca cash-ul și a-l accesa apoi rapid, când are nevoie, a spus CFO-ul Zach Kirkhorn. Compania lui Elon Musk a testat acest lucru în primul trimestru, când a cumpărat $1,5 miliarde în Bitcoin, iar apoi a cedat 10%, ceea ce a contribuit cu $101 milioane la profitul trimestrial. (TechCrunch)

7. O vulnerabilitate de macOS a permis vreme de patru luni rularea aplicațiilor infectate cu malware, în ciuda sistemului de protecție impus de Apple, care, în mod normal, nu permitea accesarea aplicațiilor malițioase sau neverificate. Problema a fost reparată în macOS Big Sur 11.3. (TechCrunch)

8. Un grup de companii germane a depus o plângere la autoritatea locală pentru concurență, în care acuză Apple de abuz din poziție dominantă, în urma introducerii sistemului App Tracking Transparency în iOS 14.5. Grupul, în care sunt reprezentate companii precum Axel Springer și chiar Facebook, susține că veniturile dezvoltatorilor de aplicații vor scădea din cauza modificării cu 60%. (FT)

9. Valoarea medie a recompenselor pentru deblocarea datelor în urma atacurilor cu ransomware a crescut în ultimul trimestru cu 43%. De la $154,108 în Q4 2020, plata medie a ajuns la $220,298 în Q1 2021. În 77% din atacuri, victima a fost amenințată cu publicarea datelor accesate, în creștere cu 10% față de trimestrul anterior. (Coveware)

10. Motorola lansează smartphone-ul Moto G20, care va fi disponibil la €149 în Europa de săptămâna asta. G20 se remarcă printr-un ecran cu 90Hz rată de refresh și o baterie de 5.000mAh. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Uber a făcut o ofertă pentru Postmates – Cronica de Tehnologie
IBM: $3.86 milioane este costul mediu al unei breșe de securitate anul acesta – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău