Facebook Watch are peste 1,25 miliarde de utilizatori lunari – Cronica de Tehnologie

1. Facebook nu va mai primi reclame politice cu o săptămână înainte de alegerile din Statele Unite. Compania americană consideră că această măsură, ca și altele, precum afișarea în timp real a rezultatelor cu ajutorul Reuters, va avea rolul de a reduce riscul imixtiunilor în alegeri. (The Verge)

2. Departamentul de Justiție va acuza oficial Google de politici anticoncurențiale luna aceasta. Procesul a fost grăbit de procurorul general, William P. Barr, care a decis să nu ia în considerare avocații care spuneau că nevoie de mai mult timp pentru a construi cazul. (NYTimes)

3. Facebook Watch are peste 1,25 miliarde de utilizatori lunari, arată o statistică oficială care a contorizat toate vizualizările de peste un minut. Watch se apropie de YouTube, care numără peste 2 miliarde de utilizatori, și mai are loc suficient de creștere, atrăgând deocamdată mai puțin de jumătate din cei 2,7 miliarde de utilizatori Facebook. (Variety)

4. Startup-ul de quantum computing Xanadu a lansat o platformă de quantum cloud, care folosește procesoare fotonice dotate cu între 8 și 12 cipuri qbit. Compania canadiană spune că se așteaptă ca la fiecare 6 luni să dubleze numărul de qubits. (VentureBeat)

5. Apple va investi în cele mai mari turbine eoliene din lume, aflate în Danemarca, care ajung la o înălțime de 200 metri și produc 62 gigawatt pe oră. Gigantul american, care a promis că va folosi numai energie regenerabilă până în 2030, arată și progresele pe care partenerii săi germani le-au făcut în această direcție – tot ce va produce Varta pentru Apple, de exemplu, va fi realizat exclusiv cu energie regenerabilă. (Apple)

6. WhatsApp a făcut publice 6 noi vulnerabilități, dar nu înainte de a le rezolva. Unele dintre acestea puteau fi folosite remote de atacatori, însă WhatsApp spune că nu a observat astfel de atacuri. Totodată, WhatsApp a lansat un site dedicat special securității produsului, unde vor fi raportate problemele și reparațiile făcute. (TechCrunch)

7. Startup-ul indian de livrări Zomato primește o finanțare de $62 milioane de la Temasek, unitate a guvernului din Singapore. Zomato este una din puținele firme de livrări care și-au îmbunătățit situația financiară în timpul pandemiei. (TechCrunch)

8. Apple trebuie să plătească cei peste 12.000 de angajați ai magazinelor sale din California pentru timpul petrecut de aceștia la testele de securitate, a decis un complet de Apel. Compania americană își verifică angajații la fiecare ieșire din magazin, iar aceștia trebuie să aștepte, de regulă, 10-15 minute la un astfel de control. (9to5Mac)

9. Amazon a lansat Alexa for Residential, un serviciu prin care administratorii imobiliari pot folosi asistentul digital pentru a configura dispozitivele smart din clădiri. Amazon promite că datele personale ale locuitorilor nu vor putea fi accesate de administrator și că înregistrările vocale ale acestora vor fi șterse zilnic. (TechCrunch)

10. Snapchat a înregistrat 28,5 milioane de noi instalări în luna august, cel mai mare număr din mai 2019 și până în prezent, cu o creștere YoY de 29%. O posibilă explicație a creșterii ar putea veni de la vehiculata blocare a TikTok. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
70 de milioane de oameni și-au făcut cont pe Telegram luni, când a fost indisponibil WhatsApp – Cronica de Tehnologie
Inteligența artificială a pilotat pentru prima oară un avion militar al SUA pe 15 decembrie – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău