Microsoft a anunțat noutățile din cel de-al doilea update major pentru Windows 10 din acest an – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a anunțat că cel de-al doilea update major pentru Windows 10 din acest an se va concentra pe îmbunătățirea performanței în special în zona facilităților de enterprise. Update-ul care poartă numele de cod 19H2 va semăna mai mult cu un Service Pack dinainte de Windows 10. (WindowsCentral)

2. Jony Ive ar fi plecat de la Apple deoarece ar fi fost descurajat de lipsa de interes pentru design a actualului CEO. Tim Cook a negat deja cu vehemență informația, însă Ive nu a comentat până acum. (MacRumors)

3. Care sunt cele mai frecvente întrebări din zona juridică pe care le pun pe Google americanii, canadienii și britanicii. Una din întrebări: “este legal să dormi în mașină?” (QZ)

4. Analiștii sunt îngrijorați că obiectivul lui Elon Musk, acela de a livra peste 90.700 de mașini Tesla, ar putea avea un impact negativ asupra veniturilor companiei. (Bloomberg)

5. Procesul lui Elizabeth Holmes, fondatoarea Theranos, a fost programat pentru vara anului viitor. Aceasta va avea de înfruntat nouă acuzații de fraudă și două privind conspirația în vederea fraudei și ar putea primi o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. (The Verge)

6. General Motors evaluează modelele competitorilor înainte de a lansa un nou automobil electric. Producătorul american vrea să se asigure că dotările sale vor fi la același nivel cu cele ale concurenței. (Inside EVs)

7. Crypterium, un startup de carduri pentru monede virtuale fondat de un fost executiv Visa, a livrat peste 4.000 de criptocard-uri într-o singură săptămână. Primul produs al companiei, Crypterium Card, a fost lansat pe 12 iunie. (AltcoinBuzz)

8. Axon, compania care a dezvoltat bodycam-ul Taser, anunță că acesta nu va folosi sisteme de recunoaștere facială. Taser este folosit pe scară largă de departamentele de poliție din Statele Unite. (Wired)

9. Specialiștii de la ESET au descoperit un malware care supraviețuiește reinstalării sistemului de operare. Folosit de hackerii ruși susținuți de Kremlin, Lojax vizează UEFI-ul PC-urilor – memoria utilizată la bootare. (PCMag)

10. Parsatorul pentru robots.txt a devenit open-source. Google încearcă în acest fel să transforme Robots Exclusion Protocol într-un standard oficial. (VentureBeat)

Ți-ar mai putea plăcea
Calitatea conținutului Netflix a început să revină la normal în Europa – Cronica de Tehnologie
ISP-urile sunt îngrijorate că nu vor mai avea acces la datele utilizatorilor dacă Google va implementa protocolul DNS-over-HTTPS – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău