Apple a lansat iOS 16, care este acum disponibil pe toate modelele începând cu iPhone 8 – Cronica de Tehnologie

1. Apple a lansat iOS 16, care este acum disponibil pe toate modelele începând cu iPhone 8. Cea mai notabilă noutate privește ecranul afișat înaintea deblocării, care poate fi personalizat inclusiv cu widget-uri și unde notificările apar acum în partea de jos a ecranului, de unde pot fi mai ușor accesate cu o singură mână. Dincolo de lock screen, există multe alte noutăți, de la selectarea rapidă a obiectelor și subiecților din fotografii, la conversia rapidă a unităților de măsură în Notes și afișarea (din nou) a procentului de energie din baterie în meniul din ecranul principal. (Profit.ro)

2. Vizualizările Reel-urilor de pe Instagram însumează 17,6 milioane de ore pe zi, arată datele Meta. Asta în vreme ce TikTok are 197,8 milioane de ore pe zi. O altă problemă pentru Instagram vine din faptul că aproximativ o treime din aceste clipuri sunt preluări de pe alte platforme. (WSJ)

3. Cruise va lansa servicii comerciale de robotaxi în Austin și Phoenix înainte de finele anului, după serviciul similar lansat în luna iunie în San Francisco. Compania își propune să câștige astfel $1 miliard până în 2025 și să-și ducă veniturile la $50 de miliarde până la sfârșitul decadei. (Bloomberg)

4. Google a renunțat la dezvoltarea unui nou laptop din seria Pixelbook, care se afla deja într-un stadiu avansat și urma să fie prezentat anul viitor. Mai mult, a fost dizolvată și echipa care se ocupa de Pixelbook, în ceea ce pare o renunțare la laptopuri din partea Google. Nici modele mai ieftine, din seria Pixelbook Go, nu au mai fost lansate din 2019. (Profit.ro)

5. Comcast lansează un serviciu de internet de 2Gbps, care va fi disponibil până la finele anului în 34 de orașe din Statele Unite. Upgrade-ul rețelei va fi simțit și de utilizatorii abonamentelor actuale, existând situații în care viteza de upload va crește de până la 10 ori. (Engadget)

6. Un video cu viitoarea cască de realitate virtuală Meta Quest Pro a apărut pe Facebook. Eticheta Meta Quest Pro este vizibilă pe cutia produsului, ceea ce pare să confere autenticitate informației. Casca în cauză este un prototip uitat de unul dintre angajații companiei într-o cameră de hotel. (The Verge)

7. Mai mulți foști angajați Google au înființat o companie care folosește tehnologii ale unui proiect la care gigantul american a renunțat, pentru a dezvolta infrastructura necesară conexiunilor wireless de mare viteză. Aalyria Technologies a preluat de la Google tehnologia laser folosită în cadrul proiectului Loon, la care gigantul american a renunțat. (Bloomberg)

8. Chipset-ul smartwatch-urilor prezentate recent de Apple pare că folosește același procesor disponibil în cazul celor două generații anterioare. Asta înseamnă că Apple Watch Series 6, 7 și 8 au același procesor cu două nuclee. De altfel, ultima oară când Apple a pretins că aduce un spor de performanță în cazul procesorului a fost când a lansat Series 6. (MacRumors)

9. Samsung a devenit al doilea producător de smartwatch-uri în al doilea trimestru al anului, când a depășit Huawei. Producătorul coreean a livrat 2,8 milioane de ceasuri, crescând cu 58% YoY. Performerele pentru Samsung au fost modelele din seria Galaxy Watch 4. (9to5Google)

10. Deere va lansa anul acesta tractoare autonome, care pot să are singure și sunt dotate cu pulverizatoare care fac diferența între culturi și buruieni. Compania vrea ca până în 2026 să lege la propriile servere 1,5 milioane de tractoare și să colecteze date de la jumătate de miliard de acri de teren arabil. În jur de 10% din veniturile companiei vor veni, până la finele decadei, doar din abonamentele la software-ul aferent. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Un atac cibernetic a afectat rețeaua Vodafone din Portugalia – Cronica de Tehnologie
Mai multe companii israeliene au dezvoltat instrumente care instalează malware prin intermediul reclamelor online – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău