Companiile au inceput sa foloseasca inteligența artificială pentru a urmări mesajele angajaților – Cronica de Tehnologie

1. Un startup numit Aware folosește inteligența artificială pentru a urmări în timp real discuțiile angajaților, prin intermediul mesajelor postate în cadrul unor servicii de comunicare precum Slack și Teams. Soluțiile acestuia sunt deja folosite de mari companii, printre care se numără  Walmart, Delta Air Lines, T-Mobile, Chevron, Starbucks, Nestle și AstraZeneca. (CNBC)

2. Sam Altman vrea să atragă investiții de $5 – $7 trilioane pentru a crește capacitatea globală de producere a semiconductorilor. Șeful OpenAI se află în discuții cu mai mulți investitori, printre care și Guvernul Emiratelor Arabe Unite. (WSJ)

3. Google One a ajuns la 100 de milioane de abonați, după ce, în urmă cu câțiva ani, compania a anulat stocarea gratuită pe care o ofereau unele dintre serviciile sale. Recent, Google a lansat un nou abonament, care oferă acces la cel mai avansat model lingvistic al companiei. (Profit.ro)

4. Nvidia a înființat o divizie care se va ocupa de crearea cipurilor personalizate pentru mai multe domenii, inclusiv inteligența artificială. Compania, care deține 80% din piața de cipuri high-end pentru AI, îi are pe lista de clienți pe Amazon, Meta, Microsoft, Google și OpenAI. (Reuters)

5. Datele personale ale 33 de milioane de francezi, aproximativ jumătate din populația țării, au fost expuse în urma unui atac cibernetic. Atacul a vizat companiile de asigurări de sănătate Viamedis și Elmer’s, expunând, printre altele, starea civilă, data nașterii și numărul de securitate socială. (Profit.ro)

6. Sam Bankman-Fried își va afla sentința în luna martie, acesta riscând să-și petreacă restul vieții în închisoare. În același timp, clienții păgubiți speră ca revenirea pieței crypto să-i ajute să-și recupereze banii. (CNBC)

7. Cisco va opera o restructurare în cadrul căreia vor fi disponibilizați mai multe mii de angajați, după ce a disponibilizat deja aproape 85.000 de oameni anul trecut. Compania spune că încearcă să se concentreze pe zonele cu creștere ridicată. (News.ro)

8. Furnizorii chinezi de componente pentru smartphone-uri sunt preocupați de controalele frecvente la care sunt supuși în India, a transmis Xiaomi guvernului de aici. Asta după ce ministrul indian de IT a întrebat compania chineză ce ar putea face pentru a dezvolta sectorul local de producție a componentelor. (Reuters)

9. Samsung a primit autorizație în Statele Unite pentru o funcție de monitorizare a apneei în somn. Autorizația va permite producătorului coreean să vândă în SUA smartwatch-uri care pot detecta apneea obstructivă moderată până la severă. (News.ro)

10. 85% din clipurile postate anul trecut pe TikTok includeau muzică, în creștere cu aproape 2% față de 2022. Procentul a fost de 84% în cazul YouTube, 58% la Instagram și 49% pe Facebook. (PEX)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp trimite, în medie, 100 de miliarde de mesaje pe zi – Cronica de Tehnologie
Compania chineză SVOLT a prezentat prima baterie pentru automobile electrice fără cobalt – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău