Apple a lansat primele versiuni beta publice de iOS 13 și iPadOS – Cronica de Technologie

1. Apple a lansat primele versiuni beta publice de iOS 13 și iPadOS. Pentru înscrierea în programul Apple Beta Software trebuie descărcat un fișier de configurare ce indică device-ului să facă actualizări și la versiunile de test. Variantele finale ale celor două sisteme, care aduc noutăți importante precum modul întunecat pentru iPhone și noi funcții de multitasking pentru iPad, vor fi disponibile în septembrie. (Profit.ro)

2. Un judecător american a dat undă verde începerii unui proces colectiv împotriva Facebook pe care gigantul american a încercat să-l blocheze. În cauză este un atac prin care hackerii au intrat în posesia datelor personale a aproximativ 30 de milioane de utilizatori. (CyberScoop)

3. Prima versiune beta de macOS 10.15 Catalina este disponibilă. Printre noutățile aduse se numără “spargerea” iTunes în mai multe aplicații individuale și aplicațiile de iPad, care pot fi acum instalate pe Mac. (AppleInsider)

4. Cloudflare, Amazon, Facebook și alte servicii au fost afectate ieri după ce o configurare greșită în rețeaua Verizon a redirecționat în mod eronat traficul. Problemele Cloudflare s-au făcut resimțite și în România. (The Register)

5. Qualcomm ar putea primi luna viitoare o nouă amendă din partea Uniunii Europene, după ce a fost penalizat cu €997 milioane pentru politici concurențiale incorecte vis-a-vis de furnizorii Apple. Organismele antitrust europene au investigat modul în care Qualcomm a vândut mai ieftin în perioada 2009 – 2011 chipuri 3G pentru a scoate din piață rivalul Icera, companie deținută acum de Nvidia. (Bloomberg)

6. Pi Foundation a lansat Raspberry Pi 4. Noua versiune promite o performanță de aproximativ 3 ori mai mare și include conexiuni USB 3.0, Bluetooth 5.0, Gigabit Ethernet și suport 4K dual monitor. În funcție de cantitatea de memorie, prețul variază de la $35 la $55. (RaspberryPi)

7. Microsoft va lansa anul viitor primul update pentru Flight Simulator din ultimii 13 ani. Jocul, care a fost inclus în Cartea Recordurilor pentru cea mai longevivă serie, va putea fi jucat în cadrul subscripției Xbox Game Pass. (CNBC)

8. Apple a depus răspunsul oficial la plângerea antitrust făcută în Uniunea Europeană de Spotify, susținând că serviciul suedez de streaming exagerează valorile pe care le plătește conform regulilor după care funcționează App Store. Apple spune că Spotify nu plătește o cotă de 30%, ci una de 15%, și asta doar pentru 0,5% din numărul total de abonați. (MusicBusinessWorldwide)

9. Harry Potter: Wizards Unite a avut venituri de peste $1 milion în primul weekend, conform unei estimări Sensor Tower, care susține că veniturile din prima lună vor depăși $30 milioane. (Profit.ro)

10. Divizia Alphabet care se ocupă dezvoltare urbană, Sidewalk Labs, a publicat planul de dezvoltare pentru un cartier din Toronto. După aprobarea Consiliului Municipal, care este așteptată în 2019 sau 2020, este programată începerea lucrărilor în 2021. Proiectul va crea aproximativ 2.500 de locuri de muncă și va folosi în principal cherestea pentru construcția locuințelor, care vor avea pereți flexibili pentru simplificarea renovărilor. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Trump a ordonat un atac cibernetic împotriva Iranului – Cronica de Tehnologie
Traficul din Facebook al site-urilor de știri a scăzut față de anul trecut la jumătate – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău