Atacul hackerilor ruși, care a avut în centru software-ul SolarWinds, a fost mult mai amplu decât s-a crezut inițial – Cronica de Tehnologie

1. Un studiu intern făcut de Facebook în august anul trecut arăta că în jur de 70 dintre cele mai active 100 grupuri civice din SUA conțineau postări prea toxice pentru a fi recomandate de algoritm utilizatorilor. Informația este importantă în contextul în care, în 2019, Facebook a decis să pună mai mult accent pe grupuri și să aducă mai mult conținut al acestora în Newsfeed, iar acum grupurile sunt moderate din ce în ce mai drastic. (WSJ)

2. Atacul hackerilor ruși, care a avut în centru software-ul SolarWinds, a fost mult mai amplu decât s-a crezut inițial, arată investigatorii, care au descoperit că în jur de 30% dintre victime nu aveau nicio legătură cu SolarWinds. Un număr semnificativ de companii și persoane cu legături guvernamentale și din zona privată nu foloseau software-ul spart de hackeri. (WSJ)

3. Un serviciu de robotaxi nesupravegheat de om a fost lansat în China de startup-ul AutoX, înființat de Alibaba. Acesta este acum, după mai multe luni de teste, disponibil publicului larg din Shenzhen. (Forbes)

4. Modificările iminente privind intimitatea utilizatorilor de iPhone va lovi direct business-ul de reclame al Facebook, de unde și virulența cu care Facebook critică Apple și este dispusă să meargă inclusiv în tribunal. Facebook, care a câștigat anul trecut $86 de miliarde, își va vedea limitată capacitatea de colectare a datelor în cazul a peste 85.000 de aplicații de iOS. (WSJ)

5. Apple a livrat 58.8 milioane de tablete în 2020, în creștere cu 24% față de 2019, având o cotă de piață de 37%, la mare distanță de Samsung (19%) și Huawei (10%). Doar în ultimul trimestru Apple a livrat 19.2 milioane de iPad-uri, cu o creștere de 40%. (Canalys)

6. În ultimii cinci ani, au fost investiți $7.3 miliarde în peste 730 de aplicații de fitness dezvoltate în SUA. Anul trecut au fost realizate 187 de investiții, care au însumat $2.4 miliarde. (Crunchbase)

7. Chromebook-urile au crescut în Q4 2020 cu 287%, după ce au fost livrate 11.2 milioane de laptopuri cu Chrome OS. Liderul pieței este HP, cu 3,5 milioane de unități livrate, însă cel mai mai mare progres l-a făcut Lenovo, care a crescut cu 1.766%, după ce a livrat 2,8 milioane de unități în Q4. (9to5Google)

8. Peste 2.000 de unități de poliție și pompieri din Statele Unite folosesc camere Ring vândute de Amazon. Anul trecut, Amazon a dobândit 1.189 de noi clienți din această zonă. Montana și Wyoming sunt singurele state americane în care nu există departamente de poliție sau pompieri dotate cu camere Ring. (FT)

9. Cota de piață a smartphone-urilor Huawei a scăzut anul trecut în China la 22%, de la 41%, în urmă cu un an – din cauza sancțiunilor impuse de SUA. În același timp, iPhone a crescut în China de la 15% la 18%. (Profit.ro)

10. Noile etichete din App Store, care ar trebui să le indice utilizatorilor cum și ce date colectează aplicațiile, nu conțin întotdeauna informații corecte. La o verificare punctuală, s-a descoperit că unele aplicații, care oferă cel mai înalt nivel de intimitate, potrivit noilor etichete, colectează în secret date personale, pe care le vând către terți precum Facebook și Google. (Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
Algoritmul de criptare al rețelelor GPRS și 2G a fost slăbit intenționat de creatorii acestuia – Cronica de Tehnologie
Boom Technology va prezenta astăzi un supersonic care va zbura de două ori mai rapid decât avioanele comerciale – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău