Apple a lansat primul beta de iOS 14 și iPadOS 14 – Cronica de Tehnologie

1. Apple a lansat primul beta de iOS 14 și iPadOS 14, care pot fi instalate de oricine, după înscrierea în Apple Beta Software Program și instalarea profilului aferent. Widget-urile “libere”, App Library (un fel de App Drawer care grupează pe foldere toate aplicațiile instalate), modul pictureinpicture pentru video, alegerea unora dintre aplicațiile implicite și o nouă aplicație pentru traduceri sunt câteva din noutățile care se vor regăsi în iOS 14 și iPadOS 14. (Profit.ro)

2. Durata de utilizare a aplicațiilor mobile a ajuns la cel mai înalt nivel din toate timpurile în al doilea trimestru, pe fondul izolării sociale. Aceasta a crescut cu 40% YoY, ajungând la peste 200 miliarde de ore în luna aprilie. Recorduri au mai înregistrat și veniturile dezvoltatorilor ($27 miliarde) și numărul de download-uri (aproape 35 miliarde). (TechCrunch)

3. Peste 15 miliarde de date de logare circulă în prezent pe forumurile hackerilor, conform unui studiu care a luat în calcul 100.000 de atacuri. Mai bine de 5 miliarde dintre acestea sunt unice. Prețul mediu al datelor de logare pentru servicii bancare este de $70, în vreme ce restul se vând în medie cu $15. (Bleeping Computer)

4. Tesla este la un pas de crearea unor vehicule complet autonome, spune chiar Elon Musk. Șeful companiei, care promite această facilitate încă din 2016, spune că noua tehnologie va face ca automobilele să se conducă singure în proporție de 100%. (Bloomberg)

5. Sony investește $250 de milioane în Epic Games (producătorul Fortnite, al motorului grafic Unreal și deținătorul magazinului de jocuri Epic Games Store), într-o mutare strategică ce-i asigură un aliat pentru susținerea PlayStation. Compania japoneză achiziționează astfel 1,4% din Epic Games, iar acesta din urmă ajunge să valoreze $17.86 miliarde. (VentureBeat)

6. Android 10 a avut cea mai rapidă adopție dintre toate versiunile de Android de până acum: 100 milioane de dispozitive în 5 luni. Comparativ cu versiunea anterioară, Android 10 a avut o rată de adopție cu 28% mai rapidă. (9to5Google)

7. Poliția cumpără instrumente ce facilitează accesul la datele furate de hackeri, care să ajute în cadrul investigațiilor, inclusiv parole și adrese IP, susține SpyCloud, o companie care vinde servicii de securizare a conturilor. Este considerată o cale prin care se ocolește eliberarea mandatelor și prin care poliția ajunge în posesia datelor care aparțin multor oameni, care nu au nicio legătură cu cazul și nu sunt acuzați de nimic. (Vice)

8. Google licențiază open-source un instrument de scanare pentru vulnerabilități a marilor rețele enterprise. Tsunami, cum se numește acesta, a fost folosit până acum intern de Google, care spune că este un instrument eficient și care se adaptează din mers la configurația marilor rețele. (ZDNet)

9. Nvidia devine cel mai valoros producător american de cipuri, depășind Intel. După creșterea acțiunilor cu 68% anul acesta, valoarea de piață a companiei a ajuns la peste $248 miliarde. Intel valorează $246 miliarde. (Reuters)

10. Quibi a reușit să convertească doar 8% dintre utilizatorii care l-au testat gratuit vreme de 3 luni – 72.000 de utilizatori au ales să plătească pentru a continua să-l folosească, estimează Sensor Tower. Singurele date oficiale arată că Quibi a avut în jur de 5,6 milioane de download-uri. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
SUA au deschis o investigație oficială a sistemului Autopilot de pe autoturismele Tesla – Cronica de Tehnologie
Vânzările de smartphone-uri cu scăzut cu alte 20 de procente în trimestrul 2 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău