Apple a prezentat seria iPhone 15, compusă din patru modele – Cronica de Tehnologie

1. Apple a prezentat seria iPhone 15, compusă din patru modele, în frunte cu Pro (de la $1000, 128GB) și Pro Max (de la $1200, 256GB), care includ mai mai multe funcții exclusive, pentru diferențiere. Cele două se bazează pe noul cip A17 Pro, au un cadru construit din titanium care le face mai ușoare și mai rezistente, pot realiza fotografii cu 5X zoom optic și au un nou Action Button, a cărei acțiune poate fi personalizată. Toate cele patru modele au acum USB-C. iPhone 15 (de la $800) și iPhone 15 Plus (de la $900) dispun acum de funcția Dynamic Island. (Profit.ro)

2. Prezentat oficial marți seara, Apple Watch Series 9 (de la $400) reprezintă un upgrade minor față de versiunea din 2022, dar este primul produs carbon neutru al companiei. Printre îmbunătățiri se numără cipul S9, luminozitatea de 2000 de niți, funcționarea locală a Siri și un nou gest prin care pot fi realizate acțiuni fără atingerea ceasului. A fost prezentată și o nouă versiune a modelului Ultra (de la $800), cu o carcasă construită în proporție de 95% din titanium reciclat. (News.ro)

3. iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17 și watchOS 10 vor fi disponibile din 18 septembrie, în vreme ce macOS Sonoma va putea fi instalat din 26 septembrie. iOS 17 va aduce, pentru prima oară pe un iPhone, suport pentru corectare automată și swipe scrierii în limba română. (Profit.ro)

4. Directorul executiv Brian Shroder părăsește Binance.US în urma celei mai recente runde de disponibilizări. Locul acestuia va fi luat temporar de directorul juridic Norman Reed. Noua rundă de disponibilizări taie alte peste 100 de posturi. (Bloomberg)

5. Mai mulți mari operatori de comunicații din SUA, printre care AT&T, T-Mobile și Verizon, vor oferi noile modele de iPhone gratuit la abonamente. Strategia vine după reducerea drastică a creșterii numărului de abonați, în special în comparație cu perioada pandemică. (Bloomberg)

6. Indonezia va interzice comerțul pe rețelele sociale. Oficialii susțin că cei care vând pe platformele sociale practică o politică de prețuri care amenință piețele offline ale țării. (Nikkei)

7. Pentru prima oară, dispozitivele construite în India vor fi disponibile din prima zi de lansare a seriei iPhone 15, în același timp cu cele dezvoltate în China. Sincronizarea arată progresul pe care Apple îl face în creșterea independenței față de China, chiar dacă, încă, majoritatea modelelor de iPhone 15 sunt construite în această țară. (Bloomberg)

8. Alte opt companii de tehnologie adoptă setul de reguli voluntare stabilit de administrația americană pentru atenuarea riscurilor prezentate de inteligența artificială. Printre acestea se numără acum Nvidia, Salesforce și Palantir. (Washington Post)

9. Ieri a debutat unul dintre cele mai importante procese antitrust ale ultimilor decade, în care Google este acuzat că și-a menținut ilegal monopolul pe căutarea online, inclusiv prin înțelegeri cu producătorii de smartphone-uri. Avocații Google neagă acuzațiile, spunând că pe un smartphone sunt necesare doar patru atingeri pentru schimbarea motorului de căutare implicit. (BBC)

10. Coca-Cola a lansat o băutură răcoritoare a cărei aromă a fost creată cu ajutorul inteligenței artificiale. AI-ul a ajutat la dezvoltarea profilurilor de aromă, dar și la crearea designului pentru cutia în care va fi vândută Coca-Cola Y3000 în ediție limitată. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon a prezentat o brățară de fitness care scanează corpul și vocea purtătorului pentru o hartă 3D a grăsimii corporale – Cronica de Tehnologie
SUA ia în calcul o interdicție totală pentru Huawei – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău