iOS 13 poate fi instalat pe modelele de iPhone compatibile – Cronica de Tehnologie

1. iOS 13 poate fi instalat pe modelele de iPhone compatibile (de la iPhone 6S încoace). Dark Mode și Swipe Typing sunt printre cele mai importante noutăți, alături de care se numără și o serie de opțiuni noi pentru protejare intimității. Pe 24 septembrie va fi lansat deja primul update, împreună cu iPad OS. (Profit.ro)

2. Automattic primește o investiție de $300 milioane. Valoarea companiei care deține WordPress și WooCommerce a ajuns acum la $3 miliarde. (TechCrunch)

3. Startup-ul de fintech Stripe a ajuns să valoreze $35 miliarde, după o nouă finanțare de $250 milioane în spatele căreia s-au aflat, printre alții, Sequoia Capital, General Catalyst și Andreessen Horowitz. Valoarea Stripe a crescut cu 50% doar anul acesta. (WSJ)

4. După ce a înregistrat venituri de peste $1 miliard în al doilea trimestru, AirBnb anunță că se va lista la bursă anul viitor. (Skift)

5. Huawei a prezentat flagship-ul Mate 30 Pro, care, dincolo de specificațiile caracteristice unui astfel de smartphone, este primul vârf de gamă al producătorului chinez ce nu are acces la aplicațiile și serviciile Google. Mate 30 Pro va costa €1.099 (4G) respectiv 1.199 (5G). (Profit.ro)

6. Postmates primește o finanțare de $225 milioane, la o evaluare de $2.4 miliarde de dolari. În ianuarie compania era evaluată la $1.85 miliarde. Postmates a aplicat în secret pentru listare publică în luna februarie. (Forbes)

7. Google Pay a ajuns la 67 milioane de utilizatori activi lunar în India, unde a operat tranzacții în valoare de peste $110 miliarde în ultimele 12 luni. Tot în India, Google lansează Spot Platform, un instrument prin care companiile pot oferi clienților opțiunea de plată prin Google Pay cu propriul branding. (Google)

8. Datadog a strâns $648 milioane în prima zi de listare la bursă, după ce valoarea acțiunilor a crescut cu 39%. Evaluată în prezent la $7.8 miliarde, Datadog furnizează servicii cloud de analiză și monitorizare pentru infrastructuri și aplicații. Printre clienții Datadog se numără Samsung, 21st Century Fox și The Washington Post. (Forbes)

9. Wing va începe să testeze livrările cu drona în Statele Unite, împreună cu Walgreens, FedEx și un comerciant din Christiansburg, Virginia, numit Sugar Magnolia. În cadrul testului, vor fi livrate gustări pentru copii, medicamente și anumite pachete FedEx Express. (TechCrunch)

10. Jeff Bezos spune că Amazon va îndeplini condițiile Acordului de la Paris (zero emisii până în 2050) cu 10 ani mai devreme. Amazon va cumpăra 100.000 autoutilitare electrice și va investi $100 milioane pentru reîmpădurire. Anunțul vine cu o zi înainte ca 1.000 din proprii angajați să intre în grevă pentru a atrage atenția tocmai asupra faptului că Amazon nu face suficient pentru a-și reduce emisiile de carbon. (VentureBeat)

Bonus: Google a anunțat că va investi peste $2 miliarde în infrastructura proprie de energie regenerabilă din Statele Unite, America de Sud și Europa, unde vor fi semnate 18 noi deal-uri care vor crește portofoliul de energie regenerabilă al companiei cu peste 40%. În urma investiției, Google va ajunge să genereze 5.500 megawați. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Datele a 700 de milioane de utilizatori LinkedIn au fost scoase la vânzare pe un forum – Cronica de Tehnologie
Microsoft va lansa Surface Duo, un smartphone pliabil cu Android – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău