Apple a prezentat suita de funcții de AI pe care le va implementa pe dispozitivele sale începând din toamnă – Cronica de Tehnologie

1. Apple a prezentat suita de funcții de AI pe care le va implementa pe dispozitivele sale începând din toamnă. Sub sintagma Apple Intelligence, vor fi disponibile funcții pentru text și imagini, integrate la nivelul sistemului de operare și disponibile în multe dintre aplicații. (Profit.ro)

2. Dincolo de AI, iOS 18 va aduce mai multe opțiuni de personalizare a interfeței, printre care se numără posibilitatea organizării mai libere a aplicațiilor pe homescreen, schimbarea temei de culori a acestora și mai multe opțiuni de configurare pentru Control Center. Multe dintre aplicațiile Apple vor veni și ele cu noutăți, precum hărțile topografice din Apple Maps sau o funcție de transfer de bani direct între iPhone-uri prin Wallet. (News.ro)

3. Aplicația Messages va beneficia de suport RCS din toamnă, urmând să înlocuiască SMS-ul. Apple nu a insistat pe acest subiect, astfel că nu se știe exact ce funcții vor fi suportate în comunicarea cu smartphone-urile bazate pe Android. (The Verge)

4. Apple Intelligence nu va funcționa pe dispozitivele Apple mai vechi și nici pe casca Vision Pro. Viitoarele funcții de AI vor putea fi folosite doar pe iPhone 15 Pro și Pro Max, respectiv iPad-urile și Mac-urile cu cipuri M1 sau mai noi. (MacRumors)

5. După ce a prezentat integrarea ChatGPT pe dispozitivele Apple, Craig Federighi a spus că, pe viitor, vor fi avute în vedere și alte modele lingvistice. Asta lasă deschisă posibilitatea implementării Gemini, în urma negocierilor cu Google. (9to5Mac)

6. Siri va fi unul dintre principalii beneficiari ai „infuziei” de AI pe care Apple o va face din toamnă. Asistentul digital de pe dispozitivele companiei va înțelege mai bine comenzile prin limbaj natural și va putea realiza operațiuni care privesc numeroase aplicații. Eventual, acesta va ajunge să fie conștient și de conținutul ecranului. (9to5Mac)

7. Următoarea versiune de macOS se va numi Sequoia și va aduce o serie întreagă de noutăți. Printre acestea se numără funcțiile de AI din cadrul Apple Intelligence și clonarea ecranului (și a sunetului) de la iPhone, cu posibilitatea interacționării cu notificările și conținutul acestuia de pe Mac. (Profit.ro)

8. Shein a avut vânzări de $32.2 miliarde anul trecut, mai mari cu 40% YoY. În aceeași perioadă, compania și-a dublat profitul net, care a ajuns la $1.6 miliarde, cu o margine de profit de 5%. (The Information)

9. Mii de extensii pentru Visual Studio Code compromise sau nesigure, cu milioane de instalări, au fost descoperite de experții în securitate cibernetică. Atât editorul de cod, cât și magazinul de extensii pentru acesta, sunt operate de Microsoft. (Bleeping Computer)

10. Un set de date open-source, folosit pentru antrenarea AI-ului, conține peste 170 de imagini și seturi de date personale ale unor copii din Brazilia. Imaginile și datele respective au fost colectate din diverse surse online, fără permisiune, și au fost folosite pentru antrenarea algoritmilor de diverse startup-uri de AI. (Wired)

Ți-ar mai putea plăcea
Forțată de sancțiuni, Rusia încearcă să renunțe la Windows în favoarea Linuxului – Cronica de Tehnologie
Statul american Utah adoptă o lege ce are potențialul de a reduce semnificativ utilizarea platformelor sociale de către minori – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău