Apple a vândut anul trecut mai multe ceasuri decât toți producătorii elvețieni la un loc – Cronica de Tehnologie

1. Un startup canadian vrea să extragă “hidrogen verde” prin arderea subterană a petrolului. Proton Technologies va testa o instalație care, prin arderea petrolului dintr-un zăcământ subteran, va declanșa o reacție chimică și va lăsa să iasă la suprafață doar hidrogenul. (ScienceMag)

2. Google Maps a împlinit 15 ani, ocazie cu care și-a schimbat logo-ul și a adăugat câteva funcții noi. Aplicația are două noi taburi în ecranul principal, unul care încurajează utilizatorii să scrie review-uri și unul în care apar postările business-urilor urmărite. (Profit.ro)

3. Apple a vândut anul trecut mai multe ceasuri (aproape 31 milioane) decât toți producătorii elvețieni la un loc (21,1 milioane), conform Strategy Analytics. În 2019, Apple a crescut cu 36%, în vreme ce industria de ceasuri elvețiană a pierdut 13 procente din piață. (The Verge)

4. Xiaomi, Huawei, Oppo şi Vivo vor să lanseze o platformă comună prin care dezvoltatorii de aplicații din afara Chinei să-și poată publica produsele simultan în cadrul magazinelor celor patru companii. (Profit.ro)

5. Huawei dă în judecată Verizon pentru folosirea fără autorizație a 12 tehnologii brevetate. Toate brevetele vizează tehnologii de rețelistică, însă niciunul nu este pe 5G. (The Verge)

6. Aproape 130 de organizații pentru siguranța copiilor din 102 țări insistă ca Facebook să nu-și pună în aplicare planul de criptare a comunicării unificate dintre aplicațiile sale de chat. Experții sunt îngrijorați că aceasta va facilita exploatarea copiilor. (FT)

7. Netflix a adăugat opțiunea de oprire a autoplay-ului pentru prezentările filmelor și serialelor. Aceasta este disponibilă pe site-ul oficial și valabilă pentru fiecare profil în parte. (Profit.ro)

8. Statele Unite, împreună cu aliații săi, ar trebui să investească în Nokia și Eriksson pentru a contracara Huawei, spune Procurorul General, William Barr. (Reuters)

9. Investigația Uniunii Europene asupra Facebook avansează și se concentrează acum pe felul în care gigantul american s-a folosit de accesul pe care-l are la datele personale ale utilizatorilor săi pentru a înăbuși concurența. (WSJ)

10. Astronomii au descoperit o galaxie masivă la 12 miliarde de ani-lumină. Distanța mare până la aceasta (aka timpul necesar luminii să ajungă la noi) face din observare o călătorie înapoi în timp, care le permite cercetătorilor să studieze universul în perioada în care avea doar 1,8 miliarde de ani. Numită XMM-2599, această galaxie are peste 300 de sori. (UPI)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft încă nu a reușit că dezvolte ochelarii militari pe care s-a angajat să-i facă pentru armata americană în 2018 – Cronica de Tehnologie
Toate noutățile prezentate de Apple la evenimentul de ieri – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău