SUA au adăugat NSO Group pe lista companiilor interzise, care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale – Cronica de Tehnologie

1. SUA au adăugat NSO Group pe lista companiilor interzise, care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Firma israeliană este cea care a creat software-ul Pegasus, folosit în mai multe cazuri de spionaj. (News.ro)

2. 140 de milioane de oameni și-au creat portofele pentru versiunea digitală de yuan, realizând tranzacții de aproximativ $9.7 miliarde. Conform Băncii Centrale Chineze, există 1,55 de milioane de entități (comercianții, instituții guvernamentale etc.) care acceptă plățile cu eCNY. (Reuters)

3. Tencent a dezvoltat trei cipuri proprii, pentru AI, rețele de mare performanță și procesare video. Compania chineză și-a anunțat, totodată, propriul sistem de operare, numit Orca. (Reuters)

4. Clearview AI a fost găsită vinovată de mai multe încălcări ale legii în Australia, în urma unei investigații oficiale. Compania a colectat datele a peste 3 miliarde de oameni, fără acceptul acestora și prin ceea ce oficialii numesc mijloace incorecte. (ZDNet)

5. Facebook va oferi dezvoltatorilor de aplicații un link pentru realizarea plății abonamentelor prin Facebook Pay, în locul App Store. Facebook spune că nu va opri comision (cel puțin până în 2023) și motivează dezvoltatorii cu între $5 și $20 pentru fiecare abonat nou. (News.ro)

6. Google încearcă să obțină un contract cu Pentagonul pentru un proiect care implică inteligență artificială și cloud computing. Proiectul, care va înlocui un contract cu Microsoft la care s-a renunțat în urma unei lupte juridice cu Amazon, va aduce, din nou, în discuție principiile etice susținute de angajații Google. (NYTimes)

7. Google News va reveni în Spania în prima parte a anului viitor, după ce Spania și-a “armonizat” legislația în concordanță cu Copyright Directive a Uniunii Europene. În loc să plătească întregii industrii media pentru agregarea știrilor, Google va putea negocia doar cu publicațiile influente. (Profit.ro)

8. Coinbase testează un serviciu pe bază de abonament, numit Coinbase One. Conform unor documente interne, acestea ar fi oferi abonaților tranzacții fără comisioane și suport telefonic cu prioritate inclusiv în weekend și de sărbători. (The Block)

9. O echipă de cercetători de la Washington State University, împreună cu mai mulți studenți, lucrează la o mașină electrică zburătoare personală, cu decolare verticală. Aceștia sunt subvenționați de Joint Center for Aerospace Technology Innovation din Washington și lucrează împreună cu startup-ul ZEVA Aero. În prezent, sunt testate configurațiile aerodinamice care pot oferi o viteză mai mare și un control mai bun. (TechXplore)

10. Instagram și Twitter anunță că preview-ul pentru pozele de pe Instagram postate pe Twitter funcționează din nou, după 9 ani. Acesta a fost blocat de Facebook în momentul achiziționării Instagram. (Profit.ro)

 

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp a început să implementeze noua limită de participanți la grupurile de discuții – Cronica de Tehnologie
Bill Gates: Modelul lingvistic GPT, dezvoltat de OpenAI, reprezintă cel mai important avans tehnologic din 1980 până acum – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău