Apple amână pentru anul viitor lansarea funcției care permite adăugarea documentelor de identitate în Wallet – Cronica de Tehnologie

1. Apple a dat în judecată NSO Group, creatorul spyware-ul Pegasus. Producătorul iPhone-ului cere ca firma israeliană să fie făcută responsabilă pentru atacurile cu Pegasus și vrea ca acesteia să i se interzică să-i mai poată folosi produsele. (News.ro)

2. Parlamentul European a aprobat o nouă serie de măsuri în cadrul Digital Markets Act. Acestea pot duce la interzicerea targetării cu reclame a minorilor și forțarea interoperabilității aplicațiilor de comunicare. În cazul nerespectării regulilor, amenda poate ajunge la 20% din vânzările anuale. (Profit.ro)

3. Franța s-a aflat, în iulie, la un pas de a cumpăra spyware-ul Pegasus de la NSO Group. S-a renunțat la achiziție după ce, din informațiile care apăreau în presă despre atacurile cu Pegasus, a reieșit că erau vizați inclusiv politicieni francezi. (MIT Technology Review)

4. Cea mai apreciată noutate adusă de Android 12 este interfața Material You – ironic, mulți utilizatori nu vor ajunge să o folosească pentru că majoritatea producătorilor mari de smartphone-uri cu Android o înlocuiesc cu propria interfață. La minusuri intră graficele privind bateria și intimitatea, care nu sunt atât de clare și informative precum ar trebui. (Engadget, Review)

5. Oamenii de știință au creat o nouă metodă pentru tratarea sângerărilor interne. Aceștia au modificat suprafața nanoparticulelor, pentru a grăbi transportul medicamentelor și a reduce efectele negative. Cercetarea va sta la baza unor teste preclinice care vor folosi nanocapsule pentru oprirea sângerării interne. (Phys)

6. Spotify a lansat o secțiune specială pentru conținutul audio al filmelor și serialelor Netflix. În urma parteneriatului dintre cele două companii, noua secțiune va grupa în același loc melodii, playlist-uri și podcast-uri legate de creațiile Netflix, majoritatea disponibile deja pe Spotify. (News.ro)

7. Apple amână pentru anul viitor lansarea funcției care permite adăugarea documentelor de identitate în Wallet. Anunțată inițial pentru finele acestui an, facilitatea va fi disponibilă pe iOS 15 și watchOS 8 pentru utilizatorii din statele americane înregimentate în program. (MacRumors)

8. Qualcomm are un acord exclusiv cu Microsoft în ceea ce privește dezvoltarea chipset-urilor pentru sistemele cu Windows bazate pe arhitectura Arm, însă acordul este pe cale să expire. Asta ar putea deschide drumul altor companii, precum MediaTek, care ar putea să dezvolte chipset-urile în locul Qualcomm. (Profit.ro)

9. Noul Audi RS E-tron GT este puternic, sofisticat și arată foarte bine. Problema este prețul, care începe de la $140,000. (The Verge, Review)

10. 17 din cele 20 de cluburi de fotbal din Premier League au contracte comerciale cu companii din zona monedelor digitale. Pentru că achiziționarea tricourilor sau a altor obiecte ajunge să fie condiționată de deținerea monedelor digitale, cluburile sunt acuzate că își exploatează fanii și îi expun riscurilor asociate cu criptomonedele. (MailOnline)

Ți-ar mai putea plăcea
New York interzice recunoașterea facială și folosirea tehnologiilor similare în școli – Cronica de Tehnologie
Presa de stat din China scrie că NSA a dobândit acces la rețeaua de telecomunicații a țării – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău