Apple ar putea lansa un MacBook Pro de 13 inch luna viitoare – Cronica de Tehnologie

1. Cu excepția upgrade-urilor de rigoare, Galaxy S22 Ultra este mai degrabă urmașul lui S21 Ultra, chiar dacă Samsung încearcă să-l împacheteze astfel încât să-i atragă pe cei care preferau Galaxy Note, la care s-a renunțat. Cele mai importante îmbunătățiri sunt includerea S Pen și calitatea mai bună a fotografiilor în lumină slabă. (Cnet)

2. News Feed-ul Facebook se va numi Feed, într-o schimbare de nume ce vine să reflecte mai bine conținutul afișat. Rețeaua socială a limitat vizibilitatea știrilor (și a link-urilor) în ultimii ani, pentru a avea mai puțin de a face cu răspândirea informațiilor false, astfel că numele News Feed nu mai reflecta realitatea. (Profit.ro)

3. Apple ar putea lansa un MacBook Pro de 13 inch luna viitoare. Acesta va folosi același design ca modelele de anul trecut și va fi dotat cu M2, o nouă versiune a chipset-ului dezvoltat intern. (MacRumors)

4. Windows 11 primește primul update important, un update ce poate fi deja instalat prin Windows Update. Capul de afiș este suportul pentru aplicații de Android, disponibil acum în stadiu de Preview. Pot fi descărcate, pentru început, peste 1.000 de aplicații de Android din Microsoft Store. Același update aduce un nou design pentru Media Player și Notepad, precum și câteva îmbunătățiri pentru Taskbar. (The Verge)

5. European Data Protection Supervisor cere blocarea la nivel comunitar a spyware-ului Pegasus, asta după ce s-a aflat că mai multe țări europene, precum Franța, Spania și Ungaria l-au achiziționat. EDPC avertizează că folosirea acestuia poate aduce o supraveghere la un nivel fără precedent. (TechCrunch)

6. Comisia Europeană a aprobat dezvoltarea unui sistem de internet prin satelit, pentru care va aloca €6 miliarde. Viitorul sistem va cripta datele și va fi folosit ca alternativă la rețelele broadband, în cazul atacurilor cibernetice. În plus, acesta va fi oferit și Africii, ca alternativă la soluțiile chineze. (FT)

7. Google a anunțat o nouă versiune de Chrome OS, care vizează companiile și școlile, putând fi instalat inclusiv pe PC-uri și Mac-uri. Chrome OS Flex va arăta la fel ca versiunea normală, însă funcțiile oferite vor depinde de hardware-ul avut la dispoziție. (The Verge)

8. O organizație pentru apărarea animalelor acuză Neuralink că realizează experimente care duc la moartea acestora și a făcut chiar o plângere oficială împotriva Universității din California, care a facilitat experimentele pe maimuțe. Compania lui Elon Musk răspunde că nu face nimic diferit de alte companii care, conform legislației, trebuie să realizeze teste pe animale înainte să treacă la testele pe oameni. (Bloomberg)

9. Coinbase a lansat un program prin care pot fi trimise gratuit (până la 31 martie) monede digitale către Mexic, cu conversie în pesos. Cu ajutorul companiei de transfer de bani Remitly, serviciul va fi disponibil în peste 37.000 de magazine. (Decrypt)

10. A fost construit primul senzor wireless care poate reproduce reacția omului la schimbările de temperatură. Acesta ar putea îmbunătăți senzația atingerii la roboți și ar putea fi folosit în diverse alte domenii, de la explorarea spațială la chirurgie. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii ruși care au realizat atacul SolarWinds ar putea avea încă acces la rețelele americane – Cronica de Tehnologie
Livrările de smartphone-uri au scăzut, în februarie, la nivel global, cu 38% față de anul trecut – Cronică de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău