ChatGPT are idei originale de business, pentru lansarea de noi produse sau servicii, mai bune decât studenții MBA – Cronica de Tehnologie

1. Senatoarea Elizabeth Warren cere investigarea SpaceX, după ce Elon Musk a recunoscut că a blocat folosirea rețelei Starlink de Ucraina într-un atac asupra flotei rusești. Warren spune că trebuie investigat dacă „politica externă a SUA este condusă de guvern și nu de un miliardar”, în vreme ce Musk se apără spunând că nu a vrut ca SpaceX să fie complice la un act de escaladare a conflictului. (Bloomberg)

2. Insulele Orkney vor testa două feriboturi electrice, pentru a reduce emisiile de carbon din transportul maritim. Feriboturile alimentate cu baterii, care se ridică deasupra apei, fac parte dintr-un proiect în valoare de £15.5 milioane, finanțat de guvernul britanic, care va începe în martie 2024 și se va desfășura pe trei ani. (The Guardian)

3. Apple și Qualcomm au prelungit cu trei ani acordul privind cipurile pentru modemuri. Conform Qualcomm, acordul va acoperi produsele lansate în 2024, 2025 și 2026. Prelungirea acordului sugerează că Apple mai are de lucru la propriile cipuri, pe care vrea să le construiască pe baza tehnologiei achiziționate de la Intel în 2019. (News.ro)

4. Oamenii de știință folosesc roboți, controlați cu ajutorul inteligenței artificiale, pentru a eficientiza procesul de restaurare a coralilor din recifele deteriorate. Startup-ul Coralmaker și Autodesk au contribuit la antrenarea unui AI care să lucreze în acest scop cot la cot cu oamenii, pentru a recunoaște și a plasa fiecare fragment de coral la locul potrivit. (BBC)

5. 22% dintre angajații americani se tem că vor rămâne fără locurile de muncă din cauza tehnologiei. Procentul a crescut de la 15% în 2021, fiind mai mare în cazul celor cu studii superioare. (Gallup)

6. Nvidia va lansa luna viitoare un nou software pentru modelele lingvistice rulate de plăcile sale video. Numit TensorRT-LLM, acesta ar urma să dubleze performanța flagship-ului H100, folosit deja de numeroase companii care dezvoltă modele lingvistice. (CRN)

7. ChatGPT are idei originale de business, pentru lansarea de noi produse sau servicii, mai bune decât studenții MBA. Dintre cele mai bune 40 de idei introduse în competiția organizată de Wharton School, 35 îi aparțineau lui ChatGPT și doar 5 studenților. (WSJ)

8. WhatsApp lucrează la interoperabilitatea cu alte platforme de comunicare, după ce a fost inclusă pe lista de gatekeepers, conform legislației DMA a Uniunii Europene. O secțiune dedicată special mesajelor primite de la utilizatorii care folosesc alte servicii există deja în versiunea beta a aplicației de Android, dar nu este, încă, accesibilă utilizatorilor. WhatsApp are șase luni pentru a se conforma noii legislații. (Profit.ro)

9. Oficiul pentru drepturi de autor din SUA a respins, din nou, o cerere pentru protejarea pe baza drepturilor de autor a unei imagini create cu ajutorul inteligenței artificiale. Imaginea respectivă a câștigat o competiție de artă, după ce a fost prelucrată cu Photoshop și Midjourney. (Reuters)

10. Garmin Epix Pro Gen 2 (de la $900) primește aprecieri pozitive pentru ecran, hărți, rezistență, suportul pentru sateliți și funcțiile de sănătate, printre altele. Pe de altă parte, dincolo de faptul că este scump, nu are alimentare solară, iar pentru unele facilități este necesită conectarea la telefon. (Wired)

Ți-ar mai putea plăcea
OpenAI a lansat ChatGPT Enterprise, o versiune a propriului chatbot dedicată companiilor – Cronica de Tehnologie
Italia va taxa veniturile digitale cu 3% de la 1 ianuarie – Cronica de Tehnologie
Un comentariu
  • LevSt.
    sept. 12,2023 la 2023-09-12T17:21:14+03:000000001430202309

    „business… 40 de idei…”___–-___Schimb de valuta…(Ionut Jifcu)___–___ Probabil ca respectivii „valutisti” sunt parte din sistemul de case de schimb, asa ca tot marii rechini *castiga, Jmecheria este ca „daca nu-ti convine la ghiseu(cu autorizatie, si se platesc taxe, etc.) , du-te la particulari, CA TOT LA NOI AJUNGE PROFITUL, SI INCA – char mai bine- NEIMPOZITAT”!(* iar acesti rechini sunt doar fosti securisti, militieni, nomenclaturisti, grade din armata, etc., nu cred ca exista un singur fost strungar sau taran cooperator, care si-a permis sa intre in asa business…)
    PS.in Argentina( peste 46 mil. locuitori), se practica acelasi lucru, desi actualul presedinte este pro-BRICS si pentru DEdolarizare, insa multe retail-uri, chiar de acum, folosesc dolarii americani, iar daca -in aceasta luna, la alegeri- economistul libertarian Javier Milei, va castiga presedintia, toata Argentina se va dolariza” din greu”…In fond, Chile, vecina, are o economie super, tocmai pentru ca a fost scoasa din saracie(zeci de ani in urma) de „Cei Trei din Chicago”, adica 3 economisti care au studiat in USA(la Chicago), s-au in tors in Chile si au pus bazele unei economii robuste, eficiente… Mai mult, chiar daca China are o pundere uriasa monetara, mai este vorba de TRUST, INCREDERE, MASELE NU AU incredere in yeni, ci in dolari…Asta este!
    Vorba cea:” Mai vino yane sa ma vezi,/ Cat mai sunt dolarii verzi,/ Ca daca s-or ofili,/ Toti de foame veti muri!”

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău