Apple colaborează cu Futuro Studios pentru a finanța dezvoltarea și producția de podcast-uri – Cronica de Tehnologie

1. Disney are mai mulți abonați decât Netflix, luând în calcul toate cele trei servicii ale companiei – Disney+ (152.1 milioane), Hulu (46.2 milioane) și ESPN+ (22.8 milioane). Disney are acum, în total, 221.1 de milioane de abonați, față de cele 220,7 milioane de abonați avuți de Netflix. (Profit.ro)

2. Apple colaborează cu Futuro Studios pentru a finanța dezvoltarea și producția de podcast-uri. Înțelegerea dintre cele două părți va aduce Apple atât drepturi exclusive de difuzare, cât și prioritate în cazul în care va decide să facă filme sau seriale pe baza podcast-urilor. (Bloomberg)

3. Ethereum a realizat cu succes ultimul test înainte de a trece la un model proof-of-stake, care va elimina nevoia minării și va reduce semnificativ consumul de energie. După mai mulți ani de amânări, upgrade-ul va avea loc luna viitoare. (CNBC)

4. Samsung a lansat smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold 4 (de la $1,800), un upgrade minor la versiunea de anul trecut. Cu Snapdragon 8+ Gen 1, 12GB RAM și până la 1TB spațiu de stocare, principalul upgrade este trecerea la o cameră foto de 50MP și creșterea zoom-ului optic la 3X. (Profit.ro)

5. Principalele îmbunătățiri ale lui Galaxy Z Flip 4 (de la $1,000) vin din faptul că este mai mic cu câțiva milimetri decât versiunea anterioară și are în dotare o baterie cu o capacitate mai mare, după problemele cu autonomia avute de Flip 3. Camera foto ar trebui să facă poze mai bune, după ce s-a trecut la un senzor mai mare, de 1,8µm. (News.ro)

6. Noua serie de smartwatch-uri Samsung este compusă din modelele Galaxy Watch 5 ($280) și Galaxy Watch 5 Pro ($450), care au, în mare parte, aceleași caracteristici tehnice, inclusiv procesorul Exynos W920 cu 1,18GHz,  1,5GB RAM și 16GB stocare. S-a renunțat la rama cu funcții fizice de control în favoarea uneia cu funcții touch. Watch 5 Pro se diferențiază în primul rând prin rezistența materialelor folosite și încearcă să concureze cu ceasurile Garmin și Polar. (Profit.ro)

7. Versiunea cu reclame a Disney+ va fi lansată în SUA pe 8 decembrie și va costa $8 pe lună. Tot atunci se va scumpi abonamentul versiunii fără reclame a serviciului, care va costa cu $3 dolari mai mult, de la $8 la $11. (Variety)

8. Doar 32% dintre adolescenții americani cu vârste între 13 și 17 ani mai folosesc Facebook, conform unui sondaj recent. 95% accesează YouTube, 67% TikTok, 62% Instagram și 59% Snapchat. (Pew Research Center)

9. Spotify testează Spotify Tickets, un serviciu prin care vinde direct bilete la concerte în SUA. Până acum, biletele erau vândute prin parteneri precum Ticketmaster și Eventbrite. Compania va opri un comision din vânzarea biletelor, însă, nu spune cât este acesta. (TechCrunch)

10. 18 companii de tehnologie și securitate, printre care AWS, IBM, Cloudflare și Salesforce, au format Open Cybersecurity Schema Framework, o entitate care va monitoriza tentativele de hacking. Vor fi stabilite norme standard pentru alerte, instrumente de monitorizare și alte aplicații folosite pentru simplificarea și accelerarea interpretării datelor. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a plătit în 2020 recompense în valoare de $6.7 milioane în cadrul programului său de bug bounty – Cronica de Tehnologie
Începe CES 2020 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău